25n
Orgull
Orgull

Educació aplica una moratòria de dos anys per a la capacitació en llengua estrangera del professorat

09/08/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat este dilluns al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) la nova ordre per la qual es regulen les titulacions administratives que faculten per a l’ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres en els ensenyaments no universitaris a la Comunitat Valenciana.

La novetat, que a més ha estat consensuada durant els últims mesos amb els sindicats de l’ensenyament valencians, preveu una moratòria fins al curs 2018-2019 per a exigir al professorat de llengua estrangera el Certificat de Capacitació.

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha assenyalat que aquesta moratòria és “la prova de què aquesta administració té els peus a terra”, atès que “cal recordar que només el 2,6% del professorat valencià té la capacitació lingüística en anglés”. “Amb aquests percentatges es demostra que venim d’un plurilingüisme fals sense destinar esforços reals a la formació en llengües del professorat i nosaltres estem adoptant les mesures pertinents per a potenciar un plurilingüisme educatiu que parteix d’una formació en llengües del professorat que siga coherent i efectiva”.

Amb el nou model de Formació del Professorat anunciat pel conseller, Vicent Marzà, per al curs 2016-2017, en el qual s’amplien els centres de Formació Territorials i es creen els centres de Formació Específics, “hi haurà una planificació com cal de la formació en llengües per a docents en actiu mitjançant el Centre de Formació Específic de Plurilingüisme”, ha comentat Trenzano. Així mateix, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha avançat que “a més de la formació per als docents valencians en actiu, també es destinaran aproximadament 2.000 places addicionals per aconseguir la capacitació en anglés a graduats en qualsevol titulació universitària, mitjançant els cursos gratuïts organitzats per la conselleria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =