caixa popular

Eduardo Grau: 'Sóc un veí més del poble que va pensar que podria treballar per a millorar alguns aspectes del municipi'

Existeix en la majoria de la població fallera d’Alfafar un sentiment fort de pertinència a la comissió

Eduardo Grau: 'Sóc un veí més del poble que va pensar que podria treballar per a millorar alguns aspectes del municipi'
05/03/2018 -

Ja estem en Falles, i els municipis valencians es preparen per a gaudir d’uns dies intensos plens de tradició, pólvora i color. I Alfafar no podia ser menys. Així, i després d’una Crida innovadora, les comissions falleres, amb l’ajuda del Consistori, ja ho tenen tot organitzat perquè les festes josefines de 2018 tornen a ser inoblidables.

Eduardo Grau, Regidor de Falles, Sanitat i Consum de l’Ajuntament d’Alfafar, ens descobreix l’essència de les Falles del municipi, i ens desvetla alguns dels projectes més importants que impulsaran en el que queda de legislatura.

Com s’està preparant l’Ajuntament per a les Falles d’Alfafar?

Doncs tenim un treball que duguem ja uns mesos prou intensos per a coordinar i organitzar junt amb les set comissions i la Junta Local tot el que és necessari per a la setmana fallera. Cal coordinar operatius de la Policia Local, muntatge d’escenaris, de carpes, tanques, talls de carrers, seguretat en els passacarrers, a més de tots els actes organitzats garantir el seu bon funcionament. Són uns mesos de molt de treball perquè el dia 15 estiga tot a punt per a la gran setmana fallera en Alfafar.

Fallas AlfafarQuines novetats hi ha enguany?

Enguany hem pogut gaudir d’una Crida innovadora. Els anys anteriors vam recuperar el mig any faller primer, i l’any passat la Macrodespertà, i enguany volíem no saturar el calendari d’actes sinó un acte, que ja de per sí té una importància bàsica en el món faller, donar-li rellevància i notorietat. Per això vam canviar l’horari a dissabte de vesprada i vam tindre una animació musical, un vídeo commemoratiu de l’exercici faller, previ al discurs dels nostres representants.

A més enguany serà el primer any que l’Ajuntament premie econòmicament els participants de l’exposició del ninot, donant un total de 4.200 € en premis i fomentant així la importància d’aquesta exposició i del treball tant de les comissions falleres del poble com dels artistes fallers que també mereixen un gran reconeixement.

Què tenen d’especial les Falles d’Alfafar?

Pense que estar tan prop de València fa que les Falles, els casals, siguen realment un punt de reunió entre colles d’amics i amigues que volen viure la seua festa més gran en companyia. Les falles d’Alfafar són relativament joves, la més antiga té 43 anys enguany, per tant es dóna el cas que molts dels fundadors d’aquestes comissions continuen en les mateixes falles. Existeix en la majoria de la població fallera d’Alfafar un sentiment fort de pertinència a la comissió, sempre en un clima de total germanor entre les Falles.

Eres faller?

Sí, sóc faller des que vaig nàixer de la mateixa comissió, per tant visc les festes en el doble vessant, per un costat com a part organitzadora de tot això i per altra com a faller de la meua comissió, on realment som com una altra família.

Fallas AlfafarCom és Eduardo com a polític?

Això pense que ho ha de dir el poble. En realitat tracte de ser i em considere igual com a polític com a persona. Un veí més del poble que en un moment donat va pensar que podria treballar per a millorar alguns aspectes del municipi. Però pense que sóc exactament igual ara que abans d’entrar en política, només en un poc més d’experiència. Però al cap i a la fi estem tots ací perquè abans ens han conegut com a persones, com a un ciutadà més, i que no hem de canviar eixa essència per estar ostentant un càrrec polític.

Què projectes destacats has dut a terme des de la teua regidoria?

Per fer podríem dir molts però clar, econòmicament han de ser possibles. Al dur Falles, Sanitat i Consum, junt amb Comunicació, són moltes les accions que hem dut a terme.

Del que hem fet destacaria per part de Sanitat i Consum, adherir-mos a l’Estratègia Nacional de Promoció i Prevenció de la Salut i al Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, per a millorar en promoció i prevenció de Salut.

Per part de falles, a més dels actes que hem mencionat abans, sempre busquem augmentar la repercussió de les comissions en la societat i, des del minut un, donar rellevància a la figura de les falleres majors d’Alfafar com a màximes representants falleres del poble no sols en la setmana fallera, sinó al llarg de tot l’any.

Què vos queda per fer?

Volem aprofundir en la sanitat animal construint més zones d’esplai per a gossos, fent cursos de conducta canina i modificant l’ordenança per a afavorir una millor convivència entre les persones i els animals. També fomentar l’ús del Servei d’informació al Consumidor, per a qualsevol reclamació o problema en comerços o empreses que tinga qualsevol veí o veïna puga acudir allí.

Per part de falles, continuar donant publicitat, rellevància tant a les falleres majors d’Alfafar com a les de cada comissió, i augmentar la importància dels concursos, fer visible que les falles duren tot l’any i no soles una setmana.

Finalment m’agradaria aconseguir que Alfafar entrara en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, objectiu complicat d’aconseguir, però que pense que en el treball que estem fent serà possible.

Què suposa per a tu formar part del Govern d’Alfafar?

Per a mi és un orgull molt gran ser un representant de la ciutadania, i una responsabilitat encara més gran si cap. En aquest equip de govern sempre treballem tenint com a prioritat primera Alfafar, i pense que estem fent-ho d’aquesta forma en els anys que duguem de legislatura, independentment de la ideologia que tinguem, al final treballem per les persones, i elles són el nostre objectiu número 1.

Un missatge per a convidar als veïns a gaudir de les Falles a Alfafar

Des de la regidoria de falles, vos convidem a visitar, a gaudir, totes les comissions falleres d’Alfafar. Tenim uns casals oberts a tot el públic, d’Alfafar i de fora, perquè coneguen la nostra cultura, les nostres tradicions, i per què no, perquè se sumen a la gran família fallera d’Alfafar. Gaudiu de tots els actes que tenim previstos per a la nostra gran setmana, i que visquen les Falles i visca Alfafar.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tretze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris