25n
25N
25N

Edificis emblemàtics de València es cobriran amb obres teixides en llana per a "visibilitzar la dona rural" el 8M

Edificis emblemàtics de València es cobriran amb obres teixides en llana per a "visibilitzar la dona rural" el 8M
14/02/2020 -

L’Associació Hilando Vidas cobrirà amb l’obra ‘Sororidad Serranía’ les façanes d’edificis emblemàtics de València amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març.

Durant un any, 650 dones dels 18 municipis de la comarca valenciana dels Serrans han teixit una obra de gran format per a reivindicar i posar en valor el paper de la dona rural en la societat.

Mitjançant aquesta iniciativa, milers d’hexàgons teixits en llana cobriran les façanes simbolitzant bresques d’abelles, exemple de treball en equip. Les bresques de sororitat s’agarraran a les façanes dels edificis antics per a impregnar de la nova germanor entre dones els murs de les cases, expliquen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

Les peces estan teixides a mà i s’han utilitzat 1,5 milions de metres de llana per a la seua elaboració. La gamma de colors intercala els colors muntanya i flor d’ametler, “representatius dels Serrans, amb el color foc i color mar mediterrani, símbols de la ciutat de València”.

Cadascuna de les instal·lacions artístiques de la ruta rep, al seu torn, un títol específic que gira al voltant del concepte de la sororitat. La disposició de les peces i colors serà diferent en cadascuna de les localitzacions, donant sentit a la ruta que els visitants podran seguir en un díptic que trobaran en totes les institucions col·laboradores.

La inauguració de la Ruta Artística ‘Sororidad Serranía’ es realitzarà el 8 de març amb una marxa que partirà des del Pont de Serrans de la capital. Sota el lema ‘Dones rurals, dones visibles’, els participants creuaran les Torres dels Serrans. Està previst que el col·lectiu siga rebut per representants de les institucions públiques valencianes en la plaça dels Furs i recorrerà la ruta.

MUNTATGE

El període d’instal·lació de les peces serà d’entre 15 dies i un mes, depenent dels compromisos de les institucions col·laboradores. El muntatge de l’obra es realitzarà els dies 27 i 28 de febrer.

L’associació d’art col·laboratiu Hilando Vidas va nàixer fa quatre anys a les Alcubles. Després de tres edicions d’art urbà per a “dignificar i visibilitzar el paper de la dona rural, va engegar un gran projecte col·lectiu en tota la comarca”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dos =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus