25n
25N
25N

L'Edifici del Rellotge acull una exposició que recorre 100 anys de la història del submarí

L'Edifici del Rellotge acull una exposició que recorre 100 anys de la història del submarí
30/05/2021 -

L’Edifici del Rellotge del Port de València tornarà a obrir les seues portes el pròxim 10 de juny per a acollir l’exposició ‘Més de 100 anys de l’Arma Submarina’, un recorregut per l’evolució i la història del submarí a Espanya.

La mostra consta d’una sèrie de panells i quadres explicatius de la història del submarí al país i de la vida a bord en aquestes icones de les mars. A més, el ‘Casal del Port’ es convertirà en l’escenari d’una exhibició de maquetes que reflecteixen l’evolució en l’ús de materials, ha indicat l’Autoritat Portuària de València (APV) en un comunicat.

Una sèrie de vídeos donaran suport al contingut de l’exposició, al mateix temps que es disposarà d’una part “més artística” on s’exposaran sis quadres amb la temàtica del submarí espanyol, del pintor murcià Jaime González Aledo. Precisament, l’Armada Espanyola és un dels principals temes de la seua extensa obra.

L’exposició comptarà amb una àrea lúdica, en la qual podrà trobar-se un simulador de sonar en el que els assistents podran observar la simulació d’una pantalla d’un sonar i sentir els sons i sorolls que sent un operador d’aquest sistema.

La mostra, totalment gratuïta, s’inaugurarà el 9 de juny i romandrà oberta fins al dia 14 del mateix mes. Estarà oberta de dilluns a divendres d’11.00 a 18.00 hores i de 10.00 a 19.00 hores, el dissabte i diumenge.

Està organitzada per la Subdelegació de Defensa a València, amb la col·laboració de la Comandància Naval de València i Castelló, l’Autoritat Portuària de València i la Flotilla de Submarins de l’Armada que han proporcionat els fons per a l’exposició.

“Al SERVEI” DE VALÈNCIA

En els últims anys, l’Edifici del Rellotge ha desenvolupat una àmplia labor expositiva “al servei” de València en la qual s’han plasmat temes relacionats amb l’activitat portuària. A principi d’any, la mostra-homenatge a Peridis va rebre la visita de prop de 7.000 persones que van conéixer l’humor gràfic de l’il·lustrador a través de més de 80 vinyetes representatives de la seua amplíssima obra.

El ‘Casal del Port’ també ha retut homenatge a Forges i Ortifus, altres dos referents de l’humor gràfic d’Espanya. Les exposicions ‘El Port de Forges’ i ‘Ortifus a la mar-íntim’ van rebre 12.000 i 10.500 visitants, respectivament.

Així mateix, va acollir l’exposició ‘Imatges Inesborrables’ sobre la mirada de la societat valenciana davant la Covid-19, realitzada a partir de les més de 2.000 fotografies enviades per la ciutadania, que va albergar la visita presencial i virtual de més de 7.000 persones.

Durant aquest temps, s’han organitzat les exposicions ‘Plànols, Maquetes i Mestres d’Aixà del Port de València’, ‘La Dàrsena Històrica del Port de València: Progrés i Modernitat’ o ‘Això és TEU – 5.000.000’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =