caixa popular

Edificant nous centres educatius

25/01/2018 -

Fa uns dies, els regidors de l’Ajuntament de València que portem Educació (Maria Oliver), Servicis Centrals Tècnics (Sergi Campillo) i Projectes Urbans (jo mateix) ens reunirem amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, per tal d’abordar la nostra proposta sobre el Pla Edificant. La reunió va finalitzar amb un complet acord per a la construcció, reforma i millora de nou centres educatius de la ciutat, de forma que l’Ajuntament s’encarregarà de dur endavant les obres i, per tant, es podran agilitzar els tràmits que permeten la posada en marxa d’estes noves infraestructures educatives.

Concretament els centres de nova construcció seran tres: CEIP Fernando de los Ríos, a Quatre Carreres; CEIP Sant Àngel de la Guarda, a Jesús; i l’IES núm. 41 a Patraix. Per altra banda, es realitzaran obres de reformes integrals als centres de CEIP Sant Josep de Calasanz als Poblats Marítims, CEIP Carles Salvador a Rascanya, CEIP Raquel Paya a l’Olivereta, CEIP Salvador Tuset a Benicalap i el CEIP Teodor Llorente i CEIP Lluís Vives a Extramurs.

Per tant, amb aquest acord donem un pas endavant per tal de dignificar les instal·lacions y de donar resposta a reivindicacions històriques dels veïns i veïnes dels barris on estàs aquests centres i que per fi veuran complides. L’educació pública a València havia estat abandonada i desterrada de les inversions dins d’una clara estratègia per impedir l’accés a l’educació a les famílies més humils. Ara, amb l’adhesió al Pla Edificant l’ensenyament públic torna a ser una prioritat per tal de garantir la igualtat d’opotunitats de tots els xiquets i xiquetes de València.

Anem a treballar perquè l’alumnat puga disposar de les noves instal·lacions el més prompte possible i amb la major qualitat per posar en valor l’educació pública i les infraestructures educatives públiques de la nostra ciutat, abandonades conscientment per l’anterior govern del PP. I aquest acord entre l’Ajuntament i la Generalitat no és més que el principi per donar inici a actuacions més concretes i que, en els pròxims mesos, podrien ampliar la proposta per continuar invertint en altres col·legis per tal de millorar les instal·lacions en tots els districtes de la ciutat.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris