25n
25N
25N

Ecovidrio i l'Ajuntament de Llíria fomenten el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2020

“En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” és una iniciativa per a conscienciar al col·lectiu faller sobre la gestió responsable d’aquests residus durant les festes

Ecovidrio i l'Ajuntament de Llíria fomenten el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2020
06/03/2020 -

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Llíria, han posat en marxa la campanya “En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” per a la promoció del reciclatge d’aquesta mena d’envasos en la localitat durant les Falles 2020.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania de Llíria, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es retolaran els contenidors de vidre pròxims als casals per a donar-li visibilitat a la campanya.

A més, educadors ambientals visitaran entre els dies 16 i 19 de març els diferents casals del municipi per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

“En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb les falles per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

La iniciativa, que es duu a terme en 14 poblacions de València, té com a objectiu millorar la taxa de reciclatge de vidre i enfortir la imatge de l’Ajuntament i del món faller compromés amb el medi ambient.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcine -vidre reciclat- en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

caixaontinyent
ruta massamagrell