El sector de l'oci nocturn llança globus i bitllets per a mostrar la seua "desesperació" davant el Palau de la Generalitat

Guardar

manifestacion ocio nocturno
manifestacion ocio nocturno

Empresaris i treballadors de l'oci nocturn de les províncies d'Alacant, Castelló i València han denunciat el "maltractament econòmic" al qual, asseguren, estan sotmesos amb una protesta a les portes del Palau de la Generalitat de València, en la qual han llançat globus 'sonda' i bitllets d'euros per a mostrar la seua "desesperació" davant el "menystinc" del Consell.

La mobilització s'emmarca en els 15 dies d'acampada, amb 13 botigues i 13 hores diàries, per a visibilitzar els 13 mesos de "severes restriccions i prohibicions en la seua activitat", convocats per la Coordinadora Empresarial de l'Oci i l'Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH).

La CEOH posa l'accent d'aquesta manera les reclamacions econòmiques "absolutament" justes i necessàries d'un sector que "té prohibida la seua activitat com a tal, ja que no poden exercir ni com a pubs ni discoteques, i que segueix sense ajudes econòmiques concordes a la ruïna provocada per les mesures sanitàries després de la pandèmia", ha argumentat la coordinadora en un comunicat.

Aquesta vegada, els representants de l'oci nocturn han simulat i llançant a l'aire globus sonda i bitllets d'euros com a mostra de la seua "desesperació i cansament que les ajudes anunciades pel Consell només hagen arribat a colp de titulars i no s'hagen fet efectives encara, malgrat la modificació de crèdit aprovat en el Ple del Consell fa dues setmanes".

Durant l'acte, també han tornat a sonar "sirenes de SOS" i han penjat de les tendes de campanya factures i rebuts per a "mostrar la seua realitat": "Les despeses que han de continuar pagant cada mes, malgrat no poder treballar, o fer-ho en condicions inviables, que ja ha portat a la fallida a prop del 50% de les empreses del sector".

"SITUACIÓ CRÍTICA"

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha remarcat, durant la protesta, que la "situació és crítica per a les 1.100 empreses que estan intentant sobreviure" i ha advertit que, "desgraciadament, els temps marcats per la política i la burocràcia administrativa estan accelerant i provocant la fallida de moltes pimes de l'oci".

En aquesta línia, ha alertat que "cada dia que passa moltes d'elles acumulen pèrdues de fins a 800 euros, és a dir de fins a 300.000 euros en un any". En aquest sentit, la CEOH ha posat l'accent en la "necessitat que el Consell escolte el sector i destine una partida de 50 milions d'euros dins del Pla Resistir Plus".

Un pla, ha assenyalat, que "porta més d'un mes apareixent i sonant en els mitjans de comunicació, i del qual el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, trau pit en les seues compareixences, però del qual, realment, es desconeix la seua distribució i la seua aprovació definitiva perquè arribe a temps i de manera justa a les pimes més castigades per la pandèmia".

La Coordinadora ha manifestat que "el Consell ha traslladat, en totes les reunions, el seu interés per posar en marxa la taula cientificotècnica per a avançar en la desescalada, però sense que hi haja cap notícia sobre aquest tema encara".

D'altra banda, ha anunciat que aquest dimecres les tendes de campanya tornaran a la plaça i seguiran les accions de protesta, "fins que no hi haja una resposta del Consell a les demandes del col·lectiu". A més, iniciaran una campanya d'enviament de cartes a la Generalitat amb les seues reclamacions i propostes.

L'objectiu, ha insistit, "no és un altre que reclamar solucions al bloqueig del procés de diàleg i a la situació de col·lapse i drama econòmic dels milers de persones que viuen d'un sector que abans de la Covid representava l'1,8% del PIB" de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats