Caixa Ontinyent i Eugeni Alemany s'uneixen contra els ciberfraus

Fundació Caixa Ontinyent desenvolupa una acció formativa per a conscienciar sobre la necessitat d'actuar amb seguretat en la utilització de les tecnologies

Guardar

Eugeni Alemany, José Pla i Roberto Sanz presenten la iniciativa contra els ciberfraus de Caixa Ontinyent
Eugeni Alemany, José Pla i Roberto Sanz presenten la iniciativa contra els ciberfraus de Caixa Ontinyent

Conscienciar sobre la correcta utilització de les tecnologies per a evitar el perill dels ciberfraus. Aquest és el principal objectiu de la unió entre Caixa Ontinyent i Eugeni Alemany, que buscarà educar financerament, d'una manera més agradable i directa, al conjunt de la ciutadania amb la iniciativa 'Que no te la peguen'.

Així, des de la Fundació Caixa Ontinyent s'ha impulsat un projecte que comptarà com a principal protagonista al còmic i presentador valencià Eugeni Alemany qui, amb el seu peculiar estil i a través de diversos vídeos en els quals comptarà amb altres col·laboradors especialitzats, alertarà sobre el tema amb consells i recomanacions de com actuar davant els continus intents d'estafa als quals està sotmés l'usuari del món digital, especialment i en els últims temps, mitjançant la suplantació d'identitat d'empreses, organismes i entitats.

Concretament, aquesta acció formativa es desenvoluparà al voltant d'un vídeo del programa de la Fundació Caixa Ontinyent 'Que no te la peguen', del qual s'extractaran consells i tips de com actuar davant possibles ciberfraus i facilitarà eines i ajudarà a conscienciar de la necessitat d'estar alerta.

Tal com s'ha detallat en la presentació de la iniciativa, la participació directa d'Eugeni Alemany com a fil conductor pretén desenvolupar el tema en un to desenfadat i en clau d'humor, generant un efecte multiplicador gràcies a la presència del reconegut còmic i presentador, la qual cosa permetrà cobrir més fàcilment l'objectiu de l'acció, que és precisament la conscienciació general incidint en la gent jove, ja que les persones més afectades són les que es troben en el rang d'entre 30 i 45 anys amb estudis superiors.

Durant els pròxims dies s'aniran publicant el contingut tant en els perfils d'Eugeni Alemany com de la pròpia Caixa Ontinyent.

Progressar amb seguretat en un entorn en evolució

El president de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat "la importància de les accions formatives de la nostra Fundació, perquè aporten coneixements i eines que ens permetran progressar amb seguretat en un entorn que evoluciona constantment; i aquest és l'objectiu bàsic de la nostra Entitat, créixer amb la nostra gent i aportar-li elements que milloren el seu benestar. Una actuació gratificant que posa de manifest el valor incalculable d'una obra social que es deu, precisament, a la confiança dels nostres clients".

Per part seua, Eugeni Alemany ha recordat que és "molt important conscienciar-nos que el primer filtre de protecció de les nostres dades, de la nostra informació som nosaltres mateix. Així podrem fer front a uns ciberfraus que utilitzen tècniques cada vegada més sofisticades o, fins i tot, tan simples que no les percebem i acabem donant les dades".

Sobre aquest tema, el còmic i presentador valencià ha incidit en el fet que "amb aquesta acció formativa que hem treballat junt en la Fundació Caixa Ontinyent, m'adone que és importantíssim estar preparats per a, almenys, desconfiar d'entrada. I estic molt content del resultat, ja que resulta molt didàctic i fàcil de comprendre, així que compartiu-lo amb la vostra gent".

Finalment, el gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, ha posat de manifest la versatilitat del programa d'educació financera, amb accions per a tots els públics i del qual cada any es beneficien unes 40.000 persones. Un programa ajustat a les necessitats i característiques de les nostres comarques, proactiu en la creació de continguts, i receptius a les propostes. "En aquest cas -ha informat- hem detectat gran preocupació general per la utilització segura de les noves tecnologies, ja que avancen més ràpidament que la nostra capacitat d'assimilació o d'adaptació, una circumstància de la qual s'aprofiten els ciberdelinqüents. Tenim cursos i conferències sobre el tema, però és necessària una acció a major escala per a una conscienciació més general".

Arxivat a:

Destacats