25n
25N
25N

Economia treballa en un pla per a la volta a l'activitat en recintes firals

Economia treballa en un pla per a la volta a l'activitat en recintes firals
12/05/2020 -

El conseller d’Economia, Rafael Climent, s’ha reunit de manera virtual aquest matí amb el director general de Fira València, Enrique Soto, i amb màxims responsables d’IFA, José Luis Gisbert i Esther Guilabert, president i directora general.

Rafael Climent ha volgut traslladar en aquesta trobada tot el suport de la Conselleria que dirigeix a totes dues institucions firals “perquè puguen recuperar l’activitat”.

Representants de totes dues fires han comunicat que s’està treballant en el marc de l’Associació de Fires Espanyola (AFE) i, conjuntament amb l’Associació de Palacios de Congressos d’Espanya (APCE) en un document que reculla totes les mesures d’actuació per a garantir la seguretat i salut davant la COVID-19 en recintes firals i palaus de congressos.

Amb aquest document es busca dotar als recintes de la màxima seguretat en la volta a l’activitat que, d’altra banda, s’ha programat per al mes de setembre.

El conseller ha confiat que aquesta volta a l’activitat es puga produir el mes de setembre sempre que es donen les condicions de seguretat necessàries. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que enviarà una carta al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme sol·licitant la inclusió dels recintes firals en la desescalada, igual que s’ha fet amb altres sectors econòmics.

Gràcies a les característiques estructurals dels recintes firals, especialment per les seues grans dimensions, “està demostrat que tenen una alta capacitat per a adoptar les mesures de seguretat exigides per sanitat: ampliar corredors, incrementar l’espai expositiu, controlar de manera rigorosa els accessos i, per tant, l’aforament, són algunes de les mesures que s’implantaran i que asseguren el manteniment del distanciament social”, ha assenyalat.

El director general de Fira València ha dit que, de cara a eixe últim quadrimestre de l’any, Fira València té programades més de 20 fires i esdeveniments. Entre ells, alguns de la rellevància d’Habitat, Home Textil Premium, Iberflora, Eurobrico, FIMMA, Maderlia, Mediterránea-Gastrónoma, Fiesta y Boda, Dos Ruedas, el Salón Internacional de la Franquicia. “La tardor és un moment de màxima activitat firal”, ha asseverat Soto.

Per part seua, IFA compta en el segon semestre amb 12 certàmens, 11 dels quals ja tenen dates fixades, quedaria tornar a programar el Saló del Manga, que ja va canviar les seues dates per a finals de juny però que, previsiblement no es podrà celebrar en eixes dates. Finalment quedarien cancel·lats de manera definitiva els salons Antic Auto i Firauto Expocar.

Climent ha considerat que l’activitat firal és fonamental per a sectors molt destacats de la Comunitat Valenciana i ha valorat el paper de Fira València i IFA com a grans dinamitzadores de l’economia i plataforma comercial i d’internacionalització per al teixit empresarial de la Comunitat.

En un altre ordre de coses, el conseller ha agraït i destacat el paper que Fira València està jugant durant l’actual crisi “en servir tant de magatzem per a guardar les falles que han sigut retirades dels carrers, com de magatzem logístic per al material sanitari” que la Generalitat està comprant per a lluitar contra la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =