25n
25N
25N

Economia presenta un estudi sobre creació d'empreses derivades amb base en la investigació en les universitats

Economia presenta un estudi sobre creació d'empreses derivades amb base en la investigació en les universitats
07/12/2019 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha fet públic un nou estudi econòmic sobre la creació d’empreses derivades amb base en la investigació de les universitats públiques valencianes, elaborat per l’equip dirigit pel catedràtic del Departament d’Estudis Econòmics i Financers de la Universitat Miguel Hernández d’Elx José María Gómez Gras.

A fi de difondre alguns dels principals aspectes que es recolliran en el nou model econòmic de la Comunitat Valenciana, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, ha iniciat una sèrie d’estudis, sota la denominació genèrica d’Estudis Econòmics, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquest volum número 10 té per objecte “avaluar les condicions de l’entorn institucional general i universitari en particular i la seua influència sobre la creació d’empreses basades en resultats d’investigació, així com caracteritzar la tipologia de les empreses derivades creades en les universitats públiques valencianes”.

També “analitza les motivacions, actituds i comportaments del personal investigador d’aquestes universitats cap a la creació d’empreses, amb base en les seues investigacions”.

Aquest treball ha sigut possible gràcies a la col·laboració d’investigadors, promotors, gestors universitaris i altres professionals implicats en la promoció, la creació i el desenvolupament d’empreses amb base en les investigacions de la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

“MECANISME ADEQUAT”

A través de l’anàlisi efectuada s’ha comprovat que les empreses derivades, d’alt contingut tecnològic, la base de desenvolupament de les quals s’assentisca sobre resultats d’investigació, i que naixen a l’empara de les universitats, són un “mecanisme adequat” per a “facilitar la transferència d’aquests resultats a la societat, alhora que generen ús d’alt valor afegit i poden contribuir al desenvolupament d’un teixit productiu caracteritzat per la intensificació tecnològica, la qual cosa repercuteix en el fet que la societat puga tindre també un just retorn en forma de creació de riquesa i ocupació”.

A més, l’estudi exposa que el col·lectiu investigador considera que la transferència de resultats d’investigació a través d’aquesta via és una “bona alternativa de transferència”. De fet, un grup “important” d’investigadors, pròxim al 10%, ha fet alguna gestió en l’últim any relacionada amb aquesta possibilitat, bé siga informació inicial sobre alternatives i tràmits, bé sobre definició de la idea o altres alternatives més avançades.

A més, la branca de coneixement on més es produeixen aquestes circumstàncies és la d’Enginyeria, seguida de Ciències i Salut. D’altra banda, les investigacions desenvolupades són “fonamentalment” aplicades.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 6 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell