25n
25N
25N

Economia de la Generalitat, reconeguda per l'Airef per la seua "molt avançada" tasca d'avaluació i estimació de l'economia valenciana

Així ho recull l’informe sobre ‘Transparència Fiscal a Espanya’ que realitza aquest organisme

Economia de la Generalitat, reconeguda per l'Airef per la seua "molt avançada" tasca d'avaluació i estimació de l'economia valenciana
16/04/2021 -

La Comunitat Valenciana realitza mitjançant la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball una tasca d’avaluació i estimació de l’economia “molt avanceu”, segons destaca l’informe sobre transparència fiscal a Espanya realitzat per l’Autoritat independent de responsabilitat Fiscal (Airef)), en l’annex referit a aquesta comunitat autònoma.

El director general d’Economia Sostenible, José Soler, ha manifestat que “aquest reconeixement per part de l’informe sobre transparència fiscal de l’Airef que es realitza sobre la tasca d’avaluació de la nostra economia, demostra que des de la Generalitat s’està treballant amb el màxim rigor i transparència en els estudis econòmics que es realitzen, per a facilitar amb aquestes dades la màxima eficàcia en matèria d’estudi i avaluació de l’economia valenciana, d’orientació, planificació i seguiment de les polítiques econòmiques generals, i sobretot l’anàlisi sectorial i territorial”.

El director general també ha destacat que l’Airef descriu com avançades les previsions macroeconòmiques perquè la Comunitat Valenciana publica previsions pròpies dels principals agregats macroeconòmics i dels components del PIB pel costat de la demanda.

Així, l’informe ressalta que “la projecció d’ingressos i despeses continguda en la documentació pressupostària publicada sol estar acompanyada per una previsió de les principals variables macroeconòmiques, incloent-hi el detall del PIB pel costat de la demanda. Aquest exercici es realitza amb la informació més actualitzada i la hi compara amb altres previsions”

A més, valora que “s’inclou una breu explicació per a facilitar la seua comprensió. La pràctica en aquesta comunitat autònoma també inclou la publicació dels supòsits exògens subjacents. Les metodologies i paràmetres utilitzats en la previsió es publiquen en l’informe economicofinancer que acompanya als pressupostos de la Generalitat de cada any i es faciliten en l’Airef”.

Al seu torn, Soler ha destacat que en el context provocat per la COVID-19, “les eines d’anàlisis, prospectiva i estimació de l’economia valenciana són de gran rellevància, perquè entre altres contribueixen a un millor coneixement de la situació econòmica actual, els impactes esperats en termes d’evolució de l’economia valenciana i per dissenys del conjunt d’instruments de política econòmica a càrrec de la Generalitat, per a fer front als impactes de la crisi econòmica a conseqüència de la pandèmia, instruments que són clau en el canvi del model productiu valencià”.

En aquest sentit, cal destacar el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Economia Sostenible, mitjançant la Direcció General d’Economia Sostenible i la Universitat de València per a l’elaboració d’un model de predicció trimestral del PIB de l’economia valenciana, que permetrà augmentar la qualitat d’informació en matèria d’avaluació i estimació de l’economia valenciana.

A més, la Direcció General d’Economia Sostenible participa en accions organitzades per Airef en aquestes matèries, amb col·laboració tècnica basada en intercanvi d’informació i metodologies per a millorar les projeccions econòmiques en l’àmbit autonòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =