25n
25N
25N

Economia destina 5 milions per a fomentar el teletreball i activar el comerç electrònic en les pimes

Economia destina 5 milions per a fomentar el teletreball i activar el comerç electrònic en les pimes
23/04/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Ivace, ha publicat la convocatòria ‘Digitalitza Teletreball’, que inclou ajudes destinades a impulsar la implantació i posada en marxa de solucions innovadores que faciliten el teletreball i afavorisquen el desenvolupament del comerç electrònic en les petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

La convocatòria està dotada amb un pressupost de 5 milions d’euros cofinançada en un 50 per cent a través del Programa Operatiu Feder de la Comissió Europea, informa l’administració autonòmica en un comunicat.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial finançarà, mitjançant aquestes ajudes, aquells projectes que incidisquen en solucions que potencien operacions i prestació de serveis no presencials, com la posada en funcionament de sistemes de telecomunicació i de seguretat avançats, de monitoratge, de solucions per a impulsar el teletreball en grup i la implantació de solucions que faciliten el control i l’operació remota de processos productius.

També es recolzarà l’activació del comerç electrònic, de sistemes d’automatització d’emmagatzematge i logística interna, la inversió en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D i de robots industrials, així com la instal·lació de denominat PLC (controlador logístic programable) en les empreses.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat que “la situació extraordinària ocasionada per la Covid-19 està obligant moltes empreses a reconvertir-se i reorganitzar-se, i des del Govern valencià creiem fonamental posar a la seua disposició els mitjans adequats perquè puguen adaptar la seua activitat a l’actual situació”.

Aquesta convocatòria és una de les accions previstes en els plans de reflotació dels sectors industrials de la Comunitat, anunciats per Rafa Climent i la directora general de l’Ivace, Júlia Company, la setmana passada, “on estem treballant, braç a braç, amb els clústers industrials”, ha destacat el conseller.

FINS A 100.000 EUROS

La subvenció màxima per projecte serà de fins als 100.000 euros i les inversions subvencionables hauran de mantindre’s inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció. L’ajuda per a les petites empreses pot arribar fins al 40% dels costos subvencionables i, en el cas de les mitjanes empreses, fins al 30%.

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el pròxim 4 de maig i finalitza el 26 del mateix mes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − nou =