25n
25N
25N

Economia destina 500.000 euros a València Capital Mundial del Disseny 2022 per a la promoció del disseny valencià en l'exterior

Es persegueix posar en relleu la Comunitat Valenciana com a focus de creativitat internacional

Economia destina 500.000 euros a València Capital Mundial del Disseny 2022 per a la promoció del disseny valencià en l'exterior
27/10/2020 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, han signat un conveni de col·laboració entre l’Ivace i l’Associació València Capital del Disseny per a la realització de projectes i accions que promocionen la contractació i visibilitat del disseny valencià en els mercats exteriors.

El conseller Rafa Climent ha ressaltat el compromís de la Generalitat, a través de la Conselleria d’Economia Sostenible i de l’Ivace, en l’impuls i desenvolupament del disseny com “una eina clau per a la internacionalització i competitivitat del teixit productiu de tota la Comunitat Valenciana”, a través d’accions promogudes i impulsades des de València Capital Mundial del Disseny 2022.

A través d’Ivace Internacional, la Conselleria d’Economia Sostenible, ha aportat 500.000 euros per a aquest any 2020, import amb el qual es financen accions de promoció del disseny valencià tant a l’estranger com en l’estat espanyol, posant en relleu la Comunitat Valenciana com un focus de creativitat internacional i un espai de bones pràctiques en la contractació i aplicació del disseny.

Després de la signatura del conveni, Climent ha ressaltat que la Comunitat Valenciana “és terra de talent i creativitat. Amb grans professionals el treball dels quals serveix per a “millorar processos, productes i serveis tant dins com fora de les nostres fronteres”.

“Ara, més que mai, és el moment d’apostar pel disseny com una eina de canvi i transformació, per a poder generar una nova normalitat flexible capaç d’ajustar-se als canvis, un teixit productiu competitiu i diferenciat”, ha assenyalat Climent.

“El nostre suport a aquest projecte, promogut per la societat civil i els seus professionals, és la nostra aposta pel disseny com a eina de competitivitat i millora social”, ha ressaltat.

Per a Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022, “comptar amb el suport de la Generalitat Valenciana a través de l’Ivace ha estat sempre una garantia d’èxit”.

“Des d’abans de la designació com a Capital Mundial del Disseny -ha explicat-, comptem amb el seu compromís i això ens va donar ales per a convéncer a la World Design Organization que no sols teníem una història i uns professionals referents a tot el món, també unes administracions públiques disposades a creure en la capacitat del disseny com una eina transversal capaç de millorar la competitivitat de les nostres empreses i la qualitat de vida de la nostra societat”.

L’objectiu d’aquest projecte consisteix a donar rellevància al treball de tres generacions de dissenyadors i d’un bon conjunt d’empreses que han fet de la Comunitat Valenciana un referent internacional quant a disseny de mobiliari, ceràmica, calçat i altres sectors en els quals el disseny sempre ha estat un element clau.

“Ara hem d’ampliar i contagiar a tota la indústria valenciana aquest saber fer d’uns pocs en la contractació i ús del disseny com a eina diferenciadora. També, mostrar per tot el món aquesta mirada mediterrània que ens identifica fora d’Espanya i que ja és un estil reconegut a tot el món”, ha explicat Xavi Calvo.

La signatura d’aquest conveni representa un gran impuls per a començar a treballar en el programa de 2022 però també en l’actualitat, amb la promoció del disseny valencià, la comunicació dels seus casos d’èxit, l’organització d’esdeveniments virtuals que faciliten la seua contractació i la posada en marxa de projectes estructurals capaços de deixar un llegat que romanga més enllà de 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 18 =