25n
25N
25N

Economia destina 50.000 euros a la FVMP per a realitzar projectes de comerç i estudis d'impacte territorial

Es subvencionarà l’assistència tècnica al comerç de municipis de l’interior

Economia destina 50.000 euros a la FVMP per a realitzar projectes de comerç i estudis d'impacte territorial
23/10/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball destinarà 50.000 euros a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per al desenvolupament de projectes en matèria de comerç, assistència tècnica al comerç de municipis de l’interior i realització d’estudis d’impacte territorial.

Aquestes actuacions formen part del projecte de comerç ‘Municipis en Saó’ i estan contemplades en el conveni de col·laboració que han signat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, i la sotssecretària de la FVMP, Tamara Martínez, en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, es subvencionarà l’assistència tècnica a les entitats locals que a causa de la seua reduïda grandària o escassa població, no disposen de mitjans tècnics ni pressupostaris per a realitzar actuacions de dinamització del comerç local.

La finalitat és acostar l’Administració a la ciutadania mitjançant l’organització d’activitats formatives i informatives en aquests municipis, la prestació de serveis d’assessorament especialitzat als seus comerciants, i la recollida d’informació estadística sobre el sector comercial en aquest àmbit territorial.

En aquest sentit, Climent ha destacat que la Conselleria d’Economia Sostenible “és conscient del paper protagonista que han d’exercir les entitats locals en l’ordenació comercial del seu territori i, per tant, en la gestió de polítiques i programes de la Generalitat que dinamitzen l’economia i el conjunt del teixit empresarial valencià”. De la mateixa manera, ha recordat que el comerç és el segon sector de l’economia generador d’ocupació.

Despeses subvencionables

Les despeses que podran ser ateses a càrrec del conveni seran les del personal propi que tinga contractat o puga contractar la FVMP per a la realització d’activitats objecte del conveni, i que realitze funcions de gestió, organització, seguiment i difusió d’aquestes activitats.

També se subvencionaran les despeses de documentació, tractament i classificació de la informació, comunicació, divulgació, avaluació i les derivades de serveis externs per a la realització de les accions objecte del conveni. L’acord entrarà en vigor en el moment de la signatura i s’estendrà fins al 31 de desembre de 2020. Es podrà finançar l’activitat que contempla des de l’1 de gener de 2020.

Es publicarà íntegrament en el portal de transparència de la Generalitat a través de la gvaOBERTA en el termini de deu dies hàbils des de la seua inscripció en el Registre de Convenis de la Generalitat, i en la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 14 =