25n
25N
25N

Economia i la Federació d'Empreses Cooperatives de Treball elaboren una guia per a fabricar mascaretes

Economia i la Federació d'Empreses Cooperatives de Treball elaboren una guia per a fabricar mascaretes
17/04/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball (Fevecta) publicaran una guia destinada a personal emprenedor i empreses i cooperatives del tèxtil interessades a fabricar màscares. La guia estarà disponible en el Portal de l’Emprenedor.

L’objectiu és posar a la disposició de les persones interessades a iniciar línies de negoci en la fabricació d’aquest material sanitari les condicions que es requereixen per a la producció de mascaretes homologades.

D’altra banda, la Conselleria i Fevecta estan desenvolupant un programa mitjançant el qual el sector tèxtil cooperatiu i les empreses socials puguen produir material sanitari i de protecció enfront de la COVID-19.

D’aquesta manera, es pretén facilitar l’accés a la contractació pública de les empreses d’economia social del sector tèxtil, així com d’altres sectors similars, com el calçat, que no tenen estructura suficient per a accedir a les homologacions i permisos necessaris per a produir i comercialitzar producte sanitari i de protecció laboral.

En aquest sentit, la Conselleria d’Economia i Fevecta estan elaborant els protocols i guies d’homologació per a facilitar les llicències i certificacions necessàries.

Aquest programa, que agrupa a tot el sector cooperatiu valencià, amb cooperatives que ja han començat a produir les seues primeres unitats pretén secundar-se en el sector tèxtil valencià per a promoure un model de proveïment de bates i mascaretes basat en la proximitat i en els valors de l’economia social.

D’aquesta manera, s’aconsegueixen tres objectius: introduir la innovació en un sector molt tradicional; fer valdre el treball que moltes de les empreses de l’economia social estan ja realitzant de manera voluntària i altruista, i fomentar la intercooperació i la creació de cooperatives.

La publicació de la guia i la incorporació de cooperatives són iniciatives que s’emmarquen en la política de reconversió de la indústria tèxtil que està impulsant la Conselleria d’Economia, en col·laboració amb Aitex, amb la finalitat de fabricar diversos productes per a la protecció davant la COVID-19, comptant també amb les cooperatives socials.

Mascaretes”socials” per al xicotet comerç

Economia, a través de la coordinació entre la Direcció General de Cooperativisme i Emprenedoria i la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum, ha realitzat una primera compra de 10.000 mascaretes cosides en una cooperativa, que la Unió Gremial i Confecomerç repartirà entre els comerços valencians per a la protecció de les treballadores i treballadors del xicotet comerç.

Aquest és un projecte totalment valencià, que ha començat per la producció tèxtil en fàbriques valencianes com l’empresa Karme Nature, que ha proporcionat el prototip i teixit per a la confecció per part de Fil a Fil, cooperativa situada a Benimàmet, i les sòcies provenen de col·lectius en risc d’exclusió.

La Conselleria està treballant en l’ampliació del projecte. A més de la tela de Karme Nature, que fins ara és la que està homologada, aquesta empresa de teixit per al sector turístic té dues teles d’estovalles que, en combinació amb altres tèxtils, permetria també complir la normativa sobre màscares higièniques. Això suposaria disposar d’un producte homologat més, i la possibilitat de crear un teixit propi per a les cooperatives del tèxtil valencià que fabriquen material contra la COVID- 19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + onze =