25n
Orgull
Orgull

Economia concedeix més de 2 milions d'euros d'ajudes per al comerç rural, associacions de comerciants i artesans i reformes en mercats "excel·lents"

Destinades a donar suport establiments de xicotetes municipis, a la promoció del comerç i artesania local i la millora de mercats reconeguts com “excel·lents”

Economia concedeix més de 2 milions d'euros d'ajudes per al comerç rural, associacions de comerciants i artesans i reformes en mercats "excel·lents"
29/06/2021 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit 2.075.700 euros a establiments de xicotets municipis en l’àmbit rural, a associacions de comerciants i artesans, per a la promoció del comerç i artesania local, i a mercats amb el reconeixement d'”excel·lents”, per a finançar obres de reforma i manteniment informàtic.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat les resolucions de diverses concessions d’ajudes corresponents a la convocatòria anticipada per a l’exercici 2021 de les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania.

Aquestes ajudes se sumen a les d’Emprenem COMERÇ, publicades ahir en el DOGV, dirigides a pimes del sector del xicotet comerç, per un total de 156.264,92 euros.

El conseller Rafa Climent ha explicat que “l’objectiu d’aquestes ajudes és l’adaptació d’infraestructures, la transformació digital mitjançant l’impuls del comerç electrònic, i la millora de l’equipament, la gestió i serveis, tant en les àrees urbanes com en entorns rurals i el foment i promoció del comerç local i l’artesania”.

Destinació de les ajudes concedides

Dins del programa Avalem COMERÇ RURAL s’han concedit ajudes a 14 pimes en municipis de menys de 1.000 habitants de la Comunitat Valenciana per un total de 44.525,68 euros. Aquestes ajudes es destinen a les inversions en equipament per a l’establiment comercial, incloent-hi les aplicacions informàtiques i les despeses derivades de la creació d’una pàgina web, vinculada a l’establiment, si el seu fi és implantar la venda en línia segura o la seua integració en una plataforma a línia de comerç electrònic, en els establiments ubicats, o a implantar.

La conselleria ha concedit un total de 74.946,94 euros per a la reforma i manteniment informàtic en mercats que compten amb el reconeixement d'”excel·lents”. Aquests mercats destaquen per la seua eficiència i excel·lència en la gestió, reunint requisits com comptar amb una agrupació de professionals que agrupe almenys al 65% dels titulars de les parades de venda de mercat, sostenibilitat econòmica en la prestació del servei, gestió total per part de les persones titulars de mercat, compliment de la norma higiènica sanitària i d’accessibilitat, horari de dilluns a dissabte, ocupació d’almenys el 80% dels llocs, o venda d’almenys el 70% d’alimentació i begudes.

Els mercats excel·lents que reben subvenció per reformes són el Mercat de Sant Roc, l’Associació de Comerciants i Venedors del Mercat Municipal de Vinaròs i el Mercat de Proveïments d’Ibi. També aquests dos últims mercats reben ajuda per consumibles i manteniment informàtic.

A més es concedeixen 5.000 euros a una pime dins del programa Avalem MERCATS per a l’adaptació d’un vehicle de transport.

També es concedeixen ajudes a 110 associacions de comerciants, gremis o federacions empresarials per donar suport a accions de promoció del comerç local i de fidelització dels clients, per valor d’1.872.941,34 euros. I a més, altres 78.286,06 euros a 5 associacions d’artesania, per finançar fires i formació: l’Associació d’Artesans Valencians ARTEVAL, l’Associació Provincial d’Artesans de Castelló, el Gremi de Forners i Pastissers de València, l’Associació Pro Artesans i Artesanes d’Oficis i l’Associació de Cerveseres Valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 18 =