25n
25N
25N

Economia concedeix a 239 entitats locals ajudes per a despeses corrents realitzades en suport al comerç i l'artesania per la crisi de la COVID-19

Climent recorda que “moltes entitats han hagut de finançar aquestes despeses no previstes amb fons propis extrets d’altres línies pressupostàries”

Economia concedeix a 239 entitats locals ajudes per a despeses corrents realitzades en suport al comerç i l'artesania per la crisi de la COVID-19
18/12/2020 -

La Conselleria d’Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit a 239 entitats locals ajudes per a cobrir despeses corrents realitzades en suport al comerç i l’artesania durant la crisi sanitària de la COVID-19.

En concret, les despeses corrents ocasionades en els àmbits relacionats amb l’activitat comercial i artesana per la crisi de la COVID-19, les ajudes a establiments comercials, les ajudes al foment del consum en el comerç local, així com les despeses corrents relacionades amb l’activitat de mercats municipals, mercats de venda no sedentària o fires comercials.

La dotació d’aquestes ajudes directes urgents ascendeix a 5.915.914 euros i la totalitat dels ajuntaments han rebut entre el 90% i el 100% de l’import sol·licitat.

Per províncies, a la de Castelló els municipis que reben major quantia són Onda (113.628 euros), Castelló (63.906 euros), Sogorb (62.559 euros) i Borriana (33.219 euros). A la província de València destaquen Xàtiva (300.000 euros), Ontinyent (300.000 euros), Gandia (257.770 euros) i Mislata (161.957 euros). I a la província d’Alacant, els municipis amb més ajuda són Ibi (300.000 euros), Benidorm (267.822 euros), Almoradí (90.595 euros) i Pilar de la Horadada (71.106 euros).

La resolució i el llistat de municipis es pot consultar en el DOGV: (ací).

El conseller d’Economia, Rafa Climent ha explicat que “aquestes ajudes responen a la voluntat de donar suport a les administracions locals valencianes que han realitzat despeses excepcionals en suport del sector comercial i artesà amb la finalitat de pal·liar la crisi de la COVID-19, i que han hagut de finançar aquestes despeses no previstes amb fons propis extrets d’altres línies pressupostàries”.

“Si el comerç local i l’artesania representen un model de comerç de proximitat necessari per a una economia sostenible, ara més que mai és necessari que estiguem al seu costat”, ha manifestat Climent”.

Objecte de les ajudes

L’objecte de les ajudes va dirigit a cobrir les següents despeses:

a) Despeses en productes i serveis de mesures de protecció, prevenció i higiene necessaris per a garantir la seguretat del personal propi, de les persones comerciants i empleades, i del públic en general, en mercats municipals, mercats de venda no sedentària i altres espais en què es desenvolupa activitat comercial.

b) Despeses per a la posada en marxa de serveis logístics de proximitat com és el repartiment a domicili, tant en material i programari informàtic, com en lloguer de vehicles, contractació de personal o contractació d’empreses de distribució
c) Despeses destinades a l’impuls de la digitalització del comerç i la implantació i accés a plataformes de venda en línia dels comerços i empreses artesanes del municipi.
d) Despeses destinades a l’organització i realització de certàmens firals per a promocionar el comerç de proximitat i l’artesania
e) Despeses destinades a permetre l’obertura al públic dels mercats municipals o dels mercats de venda no sedentària
f) El suport realitzat per les entitats locals mitjançant subvencions a les empreses comercials i artesanes, així com a associacions empresarials o artesanes de la localitat o àmbit territorial per a cobrir les despeses d’accions com les anteriorment citades i per al foment del consum en el comerç local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 2 =