25n
Orgull
Orgull

Economia concedeix ajudes per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental per valor de 700.000 euros

La majoria d’accions aprovades són d’activitats de difusió o formació relacionades amb la responsabilitat social en les pimes

Economia concedeix ajudes per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental per valor de 700.000 euros
30/07/2021 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit ajudes per valor 700.000 euros. La finalitat d’aquestes ajudes és afavorir la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, mitjançant diferents projectes impulsats per associacions sense ànim de lucre, pimes i universitats valencianes.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “aquestes ajudes, per a l’exercici 2021, representen un augment del 50,3% respecte al passat any 2020 i a més cal destacar que en la resolució de concessió de les mateixes ha satisfet el total de la línia pressupostària” i ha afegit que “donada la creixent demanda d’aquesta mena d’ajudes el govern valencià vol incrementar de nou el seu pressupost per a l’exercici 2022”.

Aquesta línia d’ajudes pretén a més contribuir a mitigar i reduir als efectes en l’economia valenciana a conseqüència de la pandèmia sanitària provocada per la covid-19 i la posterior crisi econòmica. Al mateix temps, tenen l’objectiu d’estimular i contribuir a la difusió de l’economia sostenible entre els agents econòmics.

Tot això mitjançant el suport a activitats com són la formació, foment i difusió de la cultura i pràctiques d’economia sostenible en el marc del foment de l’empresa social, de l’economia del bé comú, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i dels principis de l’economia sostenible en la Comunitat Valenciana.

A més, es promourà l’elaboració i implantació d’una memòria de sostenibilitat (Balanç del Bé Comú, memòria de responsabilitat social, sido no financer) en pimes valencianes. L’objectiu d’aquestes memòries és supervisar i gestionar el rendiment de les empreses en el vessant econòmic, social i ambiental.

A més, donaran suport a la investigació de projectes que desenvolupen els principis de l’economia sostenible, amb aplicació pràctica dels models de gestió empresarial relacionats amb l’empresa social i sostenible, amb l’emprenedoria i innovació social, i la investigació aplicada en aqueixes matèries.

Entitats beneficiàries

S’ha concedit un total de 52 ajudes, per a associacions i entitats sense ànim de lucre per un import de 399.678 euros. Això representa un augment respecte a l’any 2020 del 28% en relació amb import dels projectes i un 36% respecte al nombre d’entitats beneficiàries.

Una primera conclusió que s’extrau és que les entitats potencialment beneficiàries aposten decididament pel foment de la sostenibilitat en el model econòmic valencià, enfortint els principis de l’economia sostenible, la responsabilitat social de les pimes, la difusió dels ODS en el marc econòmic valencià i del foment de l’economia sostenible com a eix clau en la reconfiguració de l’economia valenciana en el context de pandèmia i crisi econòmica que hui encara és una evidència.

La majoria d’accions aprovades en aquesta convocatòria són d’activitats de difusió o formació relacionada amb la Responsabilitat Social en les pimes valencianes, amb un 67% del total (que representen un 65% del total d’import dirigit a aquesta tipologia d’entitats), mentre que les activitats relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles són el 17% del total de projectes amb subvenció (que equivalen al 21% del pressupost total per associacions i entitats sense ànim de lucre), el 7% de projecte de foment de l’economia del bé comú i el 5,8% altres tipologies contemplades en la convocatòria.

Quant a la tipologia específica, cal destacar activitats relacionades amb el reporting no financer, els ODS i l’entorn rural, la importància de les memòries de sostenibilitat en les pimes valencianes, la difusió de l’agenda 2030 en els sectors productius o la rellevància de les finances ètiques en la difusió de l’economia sostenible.

Quant a les pimes, s’ha resolt favorablement un total de 90 sol·licituds d’ajuda, amb l’objectiu d’elaboració d’una memòria de sostenibilitat o responsabilitat socials en les empreses sol·licitants, o formació de les persones treballadores en matèria de responsabilitat social que treballen en una xicoteta o mitjana empresa. Respecte a 2020 s’ha incrementat en un 147% en nombre de sol·licituds concedides, amb un import total de 253.216 euros en aquesta convocatòria.

És la indústria manufacturera, amb el 39% de les pimes, i el comerç, amb el 18%, les activitats econòmiques més significatives respecte a les sol·licituds d’ajuda concedides.

Finalment, i pel que respecta a les Universitats valencianes, les ajudes han anat destinades a projectes basats en la investigació en matèries estretament vinculades a l’economia sostenible, com per exemple l’economia circular, la formació en innovació social i economia del bé comú, responsabilitats de les empreses valencianes, viabilitat en energia solar, formació en economia basada en els béns comunals i la rellevància de la informació no financera per la viabilitat empresarial de les pimes valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 2 =