25n
25N
25N

Economia acorda en el Consell Valencià de Cooperativisme les línies estratègiques del Pla Fent Cooperatives II que s'aprovarà al setembre

S’incidirà en posar en valor les cooperatives a nivell internacional, a millorar la seua competitivitat i en incrementar l’ocupació de qualitat

Economia acorda en el Consell Valencià de Cooperativisme les línies estratègiques del Pla Fent Cooperatives II que s'aprovarà al setembre
27/07/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha acordat en el si de el Consell Valencià de Cooperativisme les línies estratègiques del II Pla Biennal de Cooperativisme a la Comunitat Valenciana (Fent Cooperatives II), en el qual s’han tingut en compte les propostes formulades per la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval).

El ple de Consell Valencià de l’Cooperativisme és l’òrgan de promoció, assessorament i planificació de la política i legislació en matèria de cooperatives, i està compost per representants de la Generalitat i de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana.

En representació de la conselleria han participat el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, i la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García.

El conseller d’Economia Sostenible ha anunciat que “el II Pla Biennal de Cooperativisme es presentarà al setembre per a la seua posterior aprovació a les Corts”.

Rafa Climent ha explicat que el nou pla incidirà en posar en valor les cooperatives a nivell internacional, a millorar la seua competitivitat, i en incrementar l’ocupació de qualitat “.

A més a més, “el pla esta alineat amb el Pla d’acció europeu per l’economia social per tal de buscar finançament europeu, ja que per primera vegada la UE està incloent fons directament relacionats en aquesta matèria”.

En aquest sentit, ha citat com a línies estratègiques el desenvolupament econòmic empresarial, el finançament i l’ocupació, el desenvolupament societari, mediambiental i territorial la col·laboració publico-privada, la comunicació, formació i investigació, l’estructura representativa i participació institucional, i també la governança de l’administració pública del cooperativisme.

El conseller ha manifestat que el cooperativisme és un model empresarial “sostenible i inclusiu, que té en compte el territori, que no es deslocalitza i que crea treball decent, en la línia de el model econòmic que volem consolidar a la Comunitat Valenciana”

Rafa Climent ha recordat que des de “aquest Consell s’ha donat un gran reforç al cooperativisme, com ho demostra que entre 2015 i 2019 la Generalitat ha destinat un 225 per cent més a el foment del cooperativisme”.

Balanç Fent Cooperatives I

En el ple de Consell Valencià de Cooperativisme també s’ha fet balanç del I Pla Biennal. El conseller ha destacat que “el pla Fent Cooperatives I ha aconseguit que les empreses cooperatives hagen augmentat i a més hagen creat ocupació de qualitat. No només en les cooperatives agrícoles sinó amb altres sectors, que podran ser més forts amb la cooperació de la producció”.

El pla comprenia accions per un total de 13.776.444 euros dels quals s’han executat pràcticament 12 milions, el que suposa un percentatge d’execució del 82,5 % quant a les ajudes, que corresponien principalment a la conselleria d’Economia, a la d’Agricultura i en un percentatge menor a Turisme.

Les ajudes tenen un reflex en les cooperatives creades, en els cooperativistes incorporades i en altres paràmetres de millora del sector. Per exemple, en 2019 s’han aprovat 189 ajudes per a la incorporació de socis, que s’han traduït en 301 persones incorporades al món cooperatiu, de les quals el 46 % eren dones i el 54 % homes.

També s’han concedit 64 ajudes a la constitució de cooperatives, 13 cooperatives han rebut ajudes per a assistències tècniques, i pel que fa a les inversions, s’ha incrementat l’import de les ajudes, fins a una mitjana de 30.000 euros per ajuda.

D’altra banda, també altres centres gestors han tramitat ajudes, com la direcció general de Consum i Artesania, que ha concedit 9 subvencions per un import de 35.000 euros el 2018 i de 6 subvencions a 2019, per import de 8.000 euros. En Agricultura s’han destinat quasi 2.000.000 euros directament a les cooperatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 2 =