caixa popular

L'alimentació vegana té nom valencià

Adolfo García, gerent d’Ecoiberope, va rebre en octubre el premi al Millor Jove Agricultor Innovador pels seus productes basats en el respecte al medi ambient i el benestar animal

L'alimentació vegana té nom valencià
08/11/2018 -

Les hamburgueses veganes tenen el nom d’un valencià darrere, el d’Adolfo García Sánchez. Amb tan sols 34 anys, en octubre va rebre el premi “Millor Jove Agricultor Innovador” del V Certamen Nacional Jove Agricultor de l’Associació d’Agricultors Valencians ASAJA i avui dirigeix una línia que creix cada dia en xicotetes i grans superfícies d’alimentació.

Després de quatre generacions en el sector agroramader, García va voler mantenir l’explotació familiar de cria de vedells a L’Alcúdia de Crespins. No obstant això, no solament és conegut en aquest àmbit, sinó en el de l’elaboració d’aliments sans i naturals que s’adapten a les noves tendències de consum. En concret, en la seua innovació en productes càrnics i vegetals, conserves, espècies i plats precuinats ecològics i/o vegans.

Tot açò ve de la seua formació com a veterinari, però també de la seua inquietud i vocació empresarial, que ha fet que productes com les seues hamburgueses veganes triomfen amb el respecte al medi ambient i el benestar animal com a línies de treball amb la seua marca.

Així, a través d’Ecoiberope, l’empresari i veterinari valencià ha llançat les marques Eco-ya (elaborats vegetals vegans), Tomasada (producte similar a la sobrassada però sense carn), Veganeso (formatges vegetals sense lactosa), Especieco (espècies, herbes i condiments ecològics) i La Biogranja (amb alimentació ecològica en general), que es troben tant en xicotets comerços com en grans superfícies.

Aquesta innovació en els productes ha sigut la clau per a guanyar aquest premi “en un context de crisi agrària i abandó dels camps”, segons AVA-ASAJA. El secret, va dir García durant el lliurament del guardó, és “realitzar un estudi de les tendències i gustos dels consumidors, viatjant i aprenent per a açò de les experiències d’altres països europeus i no rendir-se davant les moltes dificultats, sinó superar-se cada dia per a desenvolupar nous productes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 4 =

caixa ontinyent
Extra nº 2 - FEBRERO 2019