caixa popular

L'eclipsi lunar més llarg de la història es podrà veure des de l'Umbracle

L’eclipsi lunar començarà al voltant de les 21.30 hores del divendres 27 de juliol

Sergio Olivier

L'eclipsi lunar més llarg de la història es podrà veure des de l'Umbracle
26/07/2018 -

Demà, 27 de juliol, els ciutadans de tot el panorama nacional podran ser testimonis d’un fenomen, que no tornarà a repetir-se a Espanya fins a l’any 2025. L’eclipsi lunar més llarg del segle, amb quasi quatre hores de durada, i que a més coincidirà amb lluna plena, es produirà, aquest divendres, al voltant de les 21.30 hores. I encara que en les Illes Balears és on millor s’apreciarà, serà visible en tota Espanya.

Així, i per a gaudir d’aquest eclipsi total, la Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), ha organitzat una observació amb telescopis. D’aquesta manera, tot aquell interessat podrà acostar-se, a partir de les 21.00 hores, al Jardí d’Astronomia de l’Umbracle per a gaudir d’aquest esdeveniment únic, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

I és que durant la fase total, que tindrà una durada d’una hora i 43 minuts, el satèl·lit natural de la Terra adquirirà un color vermellós, que es coneix com a ‘lluna de sang‘. Tot un espectacle que, sens dubte, et deixarà amb la boca oberta. Així mateix, aquest mateix dia, Júpiter i Saturn seran visibles, en condicions més que òptimes, des de la posta de sol.

Els experts asseguren que la lluna eixirà per l’horitzó sud-est al voltant de les 21.15 hores, per la qual cosa la fase de totalitat de l’eclipsi començarà al voltant de les 21.30 hores. A mesura que la lluna vaja guanyant altura en el cel, s’enfosquirà cada vegada més fins a adquirir eixe to vermellós que converteix a aquest fenomen en tot un espectacle per a la vista. No perdes l’oportunitat de viure una experiència que no es repetirà fins a dins de set anys.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + dotze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris