25n
25N
25N

Els autobusos que passaran pel carrer Colón es duplicaran

A partir del 23 de març, el carrer Colón comptarà amb dos carrils per a l’EMT i un carril per als vehicles privats

Els autobusos que passaran pel carrer Colón es duplicaran
10/02/2020 -

A partir del 23 de març, començarà a funcionar la reordenació de les línies d’autobús de l’EMT, arran del procés de peatonalització permanent de la plaça de l’Ajuntament. Així, tal com va anunciar el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, el carrer Colón, que serà una de les principals vies que assumiran el canvi de recorregut de diferents línies de l’EMT, passarà a tindre dos carrils per a EMT-Taxi i només un per als vehicles privats.

En total, seran nou les línies que passen per Colón – 8, 10, 11, 28, 32, 40, 70, 71 i 81 -, augmentant la circulació d’autobusos de 500 al dia, que passen en l’actualitat, a 850. D’aquesta manera, per a evitar col·lapses i que la freqüència de l’EMT millore es destinaran dos carrils que permetran l’avançament entre autobusos, i s’augmentarà el nombre de parades al llarg del carrer Colón. Aquestes parades es faran dobles per a reduir el temps de pujada i baixada dels usuaris i usuàries aconseguint que les freqüències de les línies se situe entre 8-9 minuts.

Un altre dels canvis significatius que es produiran al carrer Colón és que no serà possible accedir des de Porta de la Mar amb vehicle privat, però sí amb els autobusos. En concret, només es podrà accedir per Roger de Lauria, Conde Salvatierra, Sorní, Pizarro i Isabel la Catòlica. Des del carrer Conde Salvatierra fins a Gravador Esteve canviarà el sentit de la circulació i es podrà accedir cap a la dreta perquè, segons ha explicat Grezzi, hi ha un pàrquing privat que cal respectar. A més, estarà prohibit el gir a Pérez Báyer des del carrer Colón.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat aquesta mesura, dissenyada i plantejada per tècnics i enginyers, permetran a la ciutat “avançar cap a un model de ciutat europea”. En aquest sentit, ha confessat que està segur que “al principi, es generarà un caos terrible, permeteu-me que dramatitze, però al cap d’una setmana la gent tornarà perquè la circulació és com el flux dels líquids, que va pel millor camí possible, així que la gent reconduirà, i tindrem un carrer Colón molt més pacificat”.

A més, ha assegurat que aquest canvi no només “millorarà molt les línies de l’EMT”, sinó que ha recordat que, en els pressupostos participatius d’enguany, la peatonalització del carrer Colón va ser una de les propostes més votades. En aquest sentit, ha explicat que “no podem arribar a tant, perquè hi ha pàrquings privats i altres elements, però és important que prioritzem el transport públic enfront del privat”.

Finalment, Grezzi considera que no hi haurà importants dificultats per a accedir amb vehicle privat, ja que, d’acord amb l’estudi realitzat, el 46% del trànsit del carrer és de vianants, un 6% és de bicicletes per l’anell ciclista, un 24% és d’autobusos de l’EMT i el 24% són vehicles privats. És a dir, un 76% de l’accés és a través de transport sostenible.

LÍNIES QUE ES MODIFICARAN

nuevo recorrido EMT

Pel carrer Colón passaran les línies 28, 32, 40 i 81, així com les línies 8, 10, 11, 70 i 71, que abans passaven per la plaça de l’Ajuntament.

Per Poeta Querol, passaran les línies 4, 6 i 31.

El bescanviador de Xàtiva – Estació del Nord acollirà les línies 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 19, 28, 32, 35, 40, 62, 63, 67, 70, 71, 72, 73, 81 i C1; mentre que, en el bescanviador de Tetuan, tindrà la seua parada les línies 4, 6, 8, 10, 11, 13, 16, 25, 26, 28, 31, 32, 70, 71, 81, 94, 95 i C1.

Tant per la plaça de l’Ajuntament, com per la plaça de la Reina se suprimiran totes les parades, i només passarà la línia C1, que es podrà agafar en tots dos bescanviadors.

Finalment, la línia 24 passarà pel Palmar i la 25 anirà de Porta de la Mar cap a Perellonet, Saler i El Perelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 19 =