Duel directe en la zona noble de la Liga Endesa en la pista del Baskonia

_map4337
_map4337

Valencia Basket torna a l'escenari on fa dues setmanes va jugar la Final de la Copa del Rei per a afrontar el seu tercer partit de la setmana visitant la pista del Baskonia (diumenge 5, 18:30h, Fernando Buesa Arena, #0) en un duel directe entre dos equips que barallen per posicionar-se tan bé com siga possible dins dels llocs de cap de sèrie de cara al Playoff de la Liga Endesa. L'expedició taronja ha volat hui dissabte directament des de Moscou, on va perdre el segon partit de la seua eliminatòria de quarts de final de la 7DAYS Eurocup davant el Khimki, fins a Vitòria amb les absències ja conegudes de Slava Kravtsov i Antoine Diot de cara a l’encontre de demà. Tant valencians com baskonistas arriben a este partit en una bona dinàmica en competició nacional (tots dos equips tenen una ratxa de tres victòries seguides en Liga Endesa) i tenen el lideratge a un triomf. L'equip taronja arriba a este partit com a tercer classificat del campionat, amb un 15-5 en el seu caseller, mentre que el quadre de Vitòria és quart amb un balanç de 15 victòries i 6 derrotes.

En un duel entre dos equips que en estos moments lluiten pels mateixos objectius, Baskonia tractarà no només de traure la victòria sinó també d'intentar decantar al seu favor el basket-average particular entre estos dos equips, favorable a Valencia Basket per 8 punts a causa del triomf taronja de la primera volta per 99-91. Per a intentar-ho no podrà comptar amb Andrea Bargnani, que és baixa a causa d'un quadre de lumbàlgia aguda, i té el dubte de l’aler hongarés Adam Hanga, que va acabar el partit intersetmanal amb una sobrecàrrega en el bessó de la cama esquerra. No obstant açò, Sito Alonso recupera a Toko Shengelia després de quasi dos mesos d'absència de la Liga Endesa a causa d'una fissura en el cap del peroné dret i ha inscrit a l'eslovè Jaka Blazic per a la disputa d'esta jornada. El conjunt baskonista jugara este encontre amb una equipació diferent a l'habitual, ja que els dos equips de Vitòria intercanvien els colors en els seus partits d'esta jornada i el quadre local saltarà en esta ocasió a les taules del Fernando Buesa Arena amb una equipació blanquiblava.

Joan Sastre: “Hem de ser regulars 40 minuts i minimitzar errors”

L'escorta de Valencia Basket assenyalava en la prèvia del partit que la de Vitòria és “una pista sempre complicada contra un equip que està en molt bon moment, amb grans jugadors que en les últimes tres jornades han sigut els MVP’s, dues vegades Larkin i una Hanga. És un equip que està molt bé, jugant amb molta confiança. Crec que va a ser un partit molt complicat i si volem guanyar hem de fer les coses molt bé els 40 minuts, ser regulars i intentar cometre els menys errors possibles. És complicat centrar-se en el partit del diumenge i no pensar en el Khimki, però cal saber diferenciar les dues competicions i centrar-te en el partit que et toca. Per a nosaltres el partit davant Baskonia també és molt important. I hem d'intentar preparar-ho tan bé com siga possible, encara que només tinguem un dia”

Diot i Kravtsov són baixa per al partit

El conjunt taronja mantindrà per a este encontre les absències del pivot ucraïnés Slava Kravtsov i el base francés Antoine Diot. El pivot ucraïnés Slava Kravtsov es va lesionar en el primer quart del partit del dimarts i va ser operat amb èxit ahir divendres d'una fractura en el cinquè metatarsià del peu esquerre. Juntament amb ell, es manté com a baixa per quart partit consecutiu el base internacional francés Antoine Diot, que s'ha quedat a València per a seguir amb el tractament per a recuperar-se de l'edema plantar traumàtic que patix en el peu esquerre.