25n
25N
25N

Tens dubtes sobre les noves restriccions? Aquestes són les claus

Resolem tots els dubtes sobre les reunions socials, confinament, toc de queda…

Tens dubtes sobre les noves restriccions? Aquestes són les claus
25/01/2021 -

Les noves restriccions per a la Comunitat Valenciana han entrat en vigor hui, 25 de gener, després de la publicació del decret en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Les noves mesures incorporen, a les anunciades fa uns dies, el tancament de 16 ciutats de la Comunitat, durant els caps de setmana i festius, així com la limitació de les reunions socials i familiars a persones de la mateixa unitat de convivència en espais privats, i a dues persones, llevat que pertanguen al mateix nucli de convivència, per a espais públics.

No obstant això, l’aplicació d’aquestes mesures solen crear dubtes entre la ciutadania, que a continuació intentarem resoldre:

Puc entrar o eixir d’una de les ciutats confinades?

L’horari del tancament perimetral s’ha establit des dels divendres a les 15.00 hores fins a les 06.00 del dilluns, així com els dies festius. Per tant, la ciutadania podrà entrar o eixir lliurement d’alguna de les 16 ciutats confinades fora d’eixe horari, és a dir, entre setmana. Per descomptat, el Consell estableix una sèrie d’excepcions que permetran entrar o eixir de les ciutats confinades durant els caps de setmana.

Puc eixir a passejar o a fer esport amb amics?

Fins al pròxim 15 de febrer, en espais públics, siga oberts o tancats, només es podran ajuntar dues persones de diferents unitats de convivència, llevat que pertanguen al mateix nucli de convivència. El Consell ha fixat una sèrie d’excepcions per a les reunions socials i familiars. Així mateix, sí que es permeten les reunions laborals, sempre que es respecten les mesures de seguretat.

Hi haurà controls als domicilis?

No. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aclarit que “no estem en un estat policial”. Per tant, no es podrà controlar si la ciutadania compleix amb les restriccions per a les reunions en espais privats – s’ha limitat només a unitats de convivència –. Així i tot, ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana per a frenar l’expansió de la quarta ona. S’han fixat una sèrie d’excepcions per a aquests casos.

Poden accedir al domicili obrers, fontaners i altres professionals?

Sí. Els motius laborals són una de les excepcions que s’han fixat en el decret de les noves restriccions. D’aquesta manera, aquests professionals podran continuar desenvolupant la seua activitat amb normalitat.

Puc visitar a la meua família?

Les reunions familiars s’han limitat a les persones que formen part de la mateixa unitat de convivència. No obstant això, s’han establit una sèrie d’excepcions com la cura de persones menors d’edat, persones majors, persones en situació de dependència, persones amb diversitat funcional o per altres motius familiars. Així mateix, sí que es podrà si es tracta d’un familiar que viu sol, sempre que la persona que el visite també visca sol.

Puc viatjar a la meua segona residència?

Si la segona residència es troba en una ciutat de més de 50.000 habitants, no es podrà anar durant els caps de setmana i festius – el tancament s’ha fixat des del divendres a les 15.00 fins al dilluns a les 06.00 –.

Es pot eixir de la Comunitat Valenciana?

El Consell ha aprovat prorrogar el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al 15 de febrer.

Ha canviat el toc de queda?

No, el toc de queda es manté des de les 22.00 fins a les 06.00 hores. Aquesta restricció estarà vigent fins al 31 de gener, sempre que el Consell no el prorrogue.

Es pot anar a un centre comercial?

Fins al pròxim 3 de febrer, tots els comerços estaran oberts fins a les sis de la vesprada, a excepció dels establiments de primera necessitat, com els d’alimentació, higiene i farmàcies, que mantindran el seu horari habitual.

Fins quan estaran tancats els bars?

Tota l’hostaleria romandrà tancada fins al 3 de febrer, sempre que el Consell no prorrogue aquesta mesura.

Quan obriran els gimnasos?

Si el Consell no allarga aquesta mesura, les instal·lacions esportives podran tornar a obrir les seues portes a partir del 4 de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =