25n
25N
25N

Els drons vigilaran la venda ambulant ilegal i els carteristes en les mascletaes

S’evitarà la introducció de bicicletes o carrets en les mascletaes per facilitar la mobilitat

Els drons vigilaran la venda ambulant ilegal i els carteristes en les mascletaes

La utilització de drons controlats per la Policial Local de València serà una de les novetats enguany en els dispositius de seguretat de les Falles 2020. Aquestes aeronaus no tripulades pilotades per control remot serviran per a controlar la venda ambulant il·legal i per detectar els carteristes en les mascletaes, que aprofiten les aglomeracions per a actuar amb major facilitat. El reglament intern d’ús per control remot dels drons s’aprova en el Ple d’avui.

La idea és que aquesta tecnologia, una vegada passades les Falles, continue utilitzant-se per part de la Policia Local en “situacions d’emergència, de recerca de persones, en manifestacions o en la intervenció d’incendis o desperfectes en habitatges o monuments”, segons va anunciar l’alcalde Joan Ribó. A més, els drons serviran per vigilar les platges a l’estiu i col·laborar amb les actuacions de la Creu Roja.

Una altra de les mesures implantades és evitar la introducció en les mascletaes de bicicletes o carrets que puguen provocar problemes de mobilitat, i evitar també la introducció de botelles i llandes -sempre que no siguen d’aigua-. A més, la Policia Nacional mantindrà el nivell d’alerta antiterrorista, especialment en actes multitudinaris que congreguen a un elevat nombre de gent.

L’erradicació de les agressions i els abusos sexuals és primordial per a l’Ajuntament de cara a les Falles i, en conseqüència, la Policia Local disposarà de dos equips, un fixe i un mòbil, de la Unitat Gama (Grup d’atenció als maltractaments) que assistiran qualsevol situació d’assetjament o agressió. A més, segons explicava l’alcalde, es renova el protocol d’actuació amb taxistes, amb la Federació d’Oci i turisme i Federació d’Hostaleria, amb les comissions falleres i amb la Junta Central Fallera per a saber com actuar davant d’una situació de violència masclista.

L’alcalde Joan Ribó va remarcar “la importància de l’estreta coordinació i col·laboració existent entre tots els cossos i forces de seguretat per garantir que tota la ciutadania gaudisca d’unes festes falleres segures”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + cinc =