25n
25N
25N

Els drons de la DGT començaran a multar a partir de demà davant l'Operació Eixida d'agost

L’organisme compta amb 11 d’aquests aparells, però de moment només 3 començaran a denunciar

Els drons de la DGT començaran a multar a partir de demà davant l'Operació Eixida d'agost
31/07/2019 -

Els drons de la Direcció General de Trànsit (DGT) començaran a denunciar als conductors que infringisquen la normativa de trànsit i seguretat viària a partir d’aquest dijous 1 d’agost, amb motiu de l’inici de la segona fase de l’Operació Eixida de l’estiu, que arranca aquest dimecres 31 de juliol, per a la qual es preveuen 2,9 milions de desplaçaments per carretera.

Segons informa la DGT, prioritàriament, els drons estan destinats a la vigilància del trànsit en aquells trams on el risc d’accidentabilitat és major; en les carreteres on hi ha un major trànsit d’usuaris vulnerables, en particular de ciclistes, motociclistes i vianants; i a la supervisió de distraccions durant la conducció.

També s’utilitzen per al monitoratge i suport a la regulació en operacions i esdeveniments especials en els quals es concentra un elevat nombre de moviments en carretera; a missions ordinàries de regulació complementàries a les desenvolupades pels helicòpters; i a recolzar en situacions d’emergència que per la seua gravetat afecten de manera notable a la circulació i seguretat dels usuaris de la via.

Com ja va anunciar el director general de trànsit, Pere Navarro, l’organisme està dotant-se d’aquestes aeronaus pilotades per control remot per a realitzar missions de vigilància i regulació aèria del trànsit.

Actualment l’organisme compta amb 11 drons, 3 d’ells certificats pel Centre Espanyol de Metrologia (CEM), que són els que començaran a denunciar. Els 8 restants continuaran utilitzant-se per a la regulació i gestió del trànsit. A més, està en procés de licitació l’adquisició d’altres 20 unitats que una vegada subministrades i certificades s’incorporaran a les labors de vigilància i control del trànsit.

La infracció captada per drons podrà ser notificada en l’acte per un agent de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (ATGC) o ser tramitada posteriorment per les autoritats competents. Totes elles, disposaran del fotograma corresponent amb l’evidència de la infracció comesa pel conductor.

SEGONA FASE DE L’OPERACIÓ EIXIDA

La segona fase de l’Operació Eixida de l’estiu arranca aquest mateix dimecres 31 de juliol i durarà fins a aquest dijous 1 d’agost.

Durant els dos dies es preveu que es produïsquen 2,9 milions de desplaçaments de llarg recorregut, el doble dels quals es produeixen habitualment un dimecres o dijous de l’estiu. Per a tot el mes d’agost, el nombre de moviments previstos és de 47 milions.

Durant aquests dos dies coincidiran en carretera aquells que comencen les vacances, amb aquells que les finalitzen. A més, augmentarà l’afluència de vehicles magrebins cap als llocs fronterers dels seus països d’origen en l’anomenada Operació Pas de l’Estret.

En qualsevol cas, la DGT continuarà posant en marxa dispositius especials de regulació i vigilància del trànsit durant tots els caps de setmana de l’estiu, per a atendre així les necessitats dels conductors.

MÉS RECURSOS

Per als mesos de juliol i agost d’aquest 2019, la DGT ha augmentat els recursos destinats per a vetlar per la seguretat dels conductors.

Així, un total de 9.100 efectius de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (ATGC) controlaran les carreteres, 300 més que en 2018, els qui prioritzaran la vigilància en les vies convencionals, on es van produir la major part dels accidents mortals (76%) al juliol i agost de 2018.

A més, des de l’1 de juliol han començat a operar 20 nous radars, que se sumaran a les tasques de vigilància dels ja existents, al costat dels 12 helicòpters i 11 drons que disposa la DGT.

En aquest sentit, durant el mes d’agost, la DGT durà a terme una campanya de vigilància i control de la velocitat. Durant una setmana (del 12 al 18 d’agost), els agents vigilaran que els conductors circulen a la velocitat que estableix la via, prestant especial atenció a les carreteres convencionals.

La campanya també coincideix amb un dels ponts que major nombre de desplaçaments es produeixen per les carreteres. Als desplaçaments de l’inici i final del pont se sumen multitud de recorreguts curts, a localitats pròximes al lloc de residència i la majoria d’ells realitzades per vies convencionals.

Finalment, s’incrementaran els controls preventius d’alcoholèmia, fins a aconseguir els 900.000, xifra a la qual caldria sumar les proves realitzades per les policies locals i autonòmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + quinze =