25n
25N
25N

Un dron de la Generalitat envia, per primera vegada, imatges en directe a Emergències

Un dron de la Generalitat envia, per primera vegada, imatges en directe a Emergències
21/11/2019 -

Un dron de la Generalitat Valenciana ha enviat, per primera vegada, imatges preses en temps real a la sala del Centre de Coordinació d’Emergències. Es tracta d’unes proves realitzades per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències aprofitant un simulacre de vessament i incendi d’una substància inflamable en col·laboració amb l’empresa ADE Logística, situada en el polígon La Pahilla de Chiva.

Allí s’ha simulat el vessament i posterior incendi d’un bidó que contenia 200 litres de substància inflamable i en el qual ha resultat ferit un treballador, amb contusions i possible intoxicació per inhalació de fum, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La realització d’aquest simulacre ve marcada pel Reial decret 840/2015 en ser ADE Logística una empresa amb riscos derivats de l’emmagatzematge de substàncies potencialment perilloses.

No obstant això, com a novetat en aquesta mena de simulacre i en col·laboració amb el Consorci Provincial de Bombers de València, s’ha volgut posar en pràctica el vol d’un dron de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb gravació i enviament d’imatges en temps real al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Un dels objectius del simulacre era el de comprovar les comunicacions entre els diferents recursos actuants, tant en el terreny com en els centres de coordinació perquè, en el cas d’una emergència real, s’aporten més dades en la presa de decisions.

L’empresa ADE Logística està també obligada, en virtut d’aquest decret, a elaborar un Pla d’Emergència Interior que articule la resposta pròpia de l’empresa davant un accident.

A més, han de realitzar un informe de seguretat, a partir del qual la Generalitat confecciona el Pla d’Emergència Exterior per a articular la resposta de tots els organismes implicats en cas d’una emergència en aquesta empresa.

Entre els objectius que perseguia aquest exercici, un dels principals ha sigut el d’activar el Pla d’Emergència Interior en les instal·lacions de l’empresa, treballar coordinats amb els diferents organismes i posar en pràctica tots els mecanismes de resposta. Les observacions que es deriven del simulacre finalitzat permetran, si escau, l’actualització del Pla d’Emergència Exterior de l’empresa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + dinou =

CCCC
activem alfafar