25n
25N
25N

Dues setmanes per a l'esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica

Dues setmanes per a l'esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica
18/05/2020 -

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha avançat que la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha posat data a la presentació de l’esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica i que, en dues setmanes, desgranarà les principals línies estratègiques de la nova norma, “continuant amb la tramitació d’aquesta estratègia central dins de les polítiques del departament”.

La secretària autonòmica ha anunciat el termini en la Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic, que s’ha reunit en sessió ordinària. Aquest marc temporal que ja el va avançar dimecres passat en Les Corts la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Tuzón ha explicat la creació formal d’un nou grup de treball dins de la Comissió, que té per objecte impulsar la neutralitat climàtica dins de la Generalitat, en compliment d’un dels punts de la declaració d’emergència climàtica aprovada pel Consell.

“Aconseguir que l’Administració valenciana aconseguisca la seua pròpia neutralitat l’any 2025 és un objectiu que necessitarà la col·laboració conjunta de totes les persones”, ha assenyalat la secretària autonòmica, que ha expressat la seua “confiança a complir un dels grans reptes del Consell”.

Aquest nou grup de treball se suma al d’educació ambiental, un òrgan interdepartamental que ja està funcionant i desenvolupant diferents iniciatives en col·laboració amb el departament d’educació de la Generalitat.

El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), adscrit a la Conselleria, ha impulsat així mateix accions de divulgació en el complex administratiu, que agrupa les diferents conselleries per a conscienciar sobre el treball conjunt, imprescindible per a aconseguir una Administració neutra.

La sessió ha servit també com a fòrum per a abordar el Pacte Verd Europeu i les aportacions que farà la Comunitat Valenciana al Pla Nacional d’Adaptació al Canvi Climàtic, que arranca l’any vinent.

Paula Tuzón ha traslladat a la Comissió la postura de la Conselleria, en línia amb la qual marca Europa, de continuar en la senda de la transició ecològica decidida. Un missatge que enllaça amb l’expressat per Mireia Mollà en la passada sessió de la Comissió d’Agricultura i Medi Ambient, on va afirmar que “l’emergència climàtica és la nostra salut i que la nova normalitat ha de ser la de la transició ecològica decidida”.

Finalment, en la Comissió s’ha assenyalat la “necessitat” de singularitzar la descarbonització en el territori valencià, “amb reptes pendents a afrontar, com l’expansió de les renovables o l’acompanyament de la indústria intensiva cap a principis sostenibles”, segons ha assenyalat Tuzón.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + set =