25n
25N
25N

Dos projectes liderats per Valenciaport, guardonats en els Premis Mundials de Sostenibilitat en Ports 2020

Dos projectes liderats per Valenciaport, guardonats en els Premis Mundials de Sostenibilitat en Ports 2020
24/06/2020 -

Els projectes europeus GREEN C PORTS i LOOP-PORTS, coordinats per la Fundació Valenciaport i en els quals participa l’Autoritat Portuària de València (APV), han sigut guardonats en els Premis Mundials de Sostenibilitat Portuària 2020 de la International Association of Ports and Harbors (IAPH) en les categories d”Infraestructura Resilient’ i ‘Clima i Energia’ respectivament.

La cerimònia de lliurament de premis, prevista inicialment per al mes de març a Anvers, en el marc de Conferència Mundial de Ports 2020 de la IAPH, i cancel·lada posteriorment a causa de la Covid-19, s’ha celebrat finalment aquest dimecres, de manera virtual, a través d’un webinar que ha comptat amb la participació del director general de la IAPH, Patrick Verhoeven, i de representants de la Fundació Valenciaport i de l’APV, així com de la resta d’entitats premiades.

Antonio Torregrosa, director general de la Fundació Valenciaport ha sigut l’encarregat de recollir virtualment el guardó del projecte GREEN C PORTS, una iniciativa cofinançada pel Programa CEF de la Comissió Europea l’objectiu final de la qual és reduir l’impacte ambiental de les operacions portuàries a les ciutats i controlar les emissions en els principals ports europeus.

Torregrosa ha assenyalat que “GREEN C PORTS permetrà la instal·lació d’una xarxa de sensors ambientals i meteorològics, el desenvolupament pilot d’una plataforma de rendiment ambiental portuari i la modelització d’algorismes d’intel·ligència artificial per a informar els usuaris i clients dels ports i als ciutadans sobre els principals paràmetres ambientals derivats de les activitats portuàries”.

A més, s’assajaran solucions innovadores per a reduir la congestió del trànsit, millorar la qualitat de l’aire, reduir els nivells de soroll, preveure la productivitat de les grues i mesurar les emissions en temps real en els ports de Venècia, El Pireu, Bremerhaven, Wilhemshaven i València.

D’altra banda, el director de Seguretat, Medi Ambient i Instal·lacions de l’APV, Federico Torres, ha rebut, en representació del consorci del projecte, el guardó del projecte LOOP-*Ports. Torres ha destacat la gran rellevància que té aquest premi per als ports participants en el projecte perquè “significa el reconeixement del treball realitzat en relació amb el foment de l’economia circular com a estratègia de futur en els ports” i, en particular en el port de València.

Torres ha afegit que aquesta iniciativa “ens ha ajudat, entre altres coses, a establir nous objectius a complir en el marc de la nostra estratègia interna de sostenibilitat”.

LOOP-Ports és un projecte finançat per EIT Climate-KIC l’objectiu del qual és facilitar la transició a una economia més circular en el sector portuari mitjançant la creació d’una Xarxa de Ports en aquesta matèria que proporcionarà un ecosistema d’innovació entorn de l’activitat portuària i estimularà la difusió d’iniciatives d’economia circular. Un total 44 entitats de 14 països, principalment Autoritats Portuàries i associacions de ports a escala europea formen part d’aquesta Xarxa de Ports.

Patrick Verhoeven, que ha lamentat “haver d’anunciar els guanyadors virtualment en lloc d’en persona en la meravellosa Borsa d’Anvers”” ha llançat el següent missatge als guanyadors: “Vostés posen el llistó en l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en la pràctica en els ports. Esperem que molts altres ports del món s’inspiren en les seues iniciatives. De part de tots nosaltres en la IAPH i el Programa de Sostenibilitat dels Ports del Món: salutacions cordials, cuiden-se i esperem celebrar els seus èxits en el futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =