25n
Orgull
Orgull

Dues obres noves se sumen a la reforma de 16 edificis en el Cabanyal per a "lloguer assequible"

Els treballs resultaran en un total de 28 habitatges que ampliaran el parc d’habitatge públic

Dues obres noves se sumen a la reforma de 16 edificis en el Cabanyal per a "lloguer assequible"
10/09/2019 -

La regidora d’Habitatge, Isabel Lozano, ha anunciat que l’Ajuntament de València està reformant 18 edificis públics del Cabanyal a través dels programes ARRU i PIP, el que suposa un total de 28 habitatges que aniran destinades a lloguer assequible.

“Es tracta de cases que, en tots els casos, eren part de l’antic pla del Partit Popular per enderrocar-les. Ara s’han recuperat per a, precisament, revitalitzar el barri. Dues concepcions diferents d’entendre la ciutat i dues maneres distintes de governar. A l’Ajuntament de València i, concretament a la regidoria d’Habitatge, estem mans a l’obra per rehabilitar i reformar tots els habitatges que l’anterior govern va condemnar a mort”, ha dit la regidora Lozano.

Demà mateix, de fet, comencen obres en dos immobles. Un està situat en el carrer Josep Benlliure 194 i els treballs tindran un termini d’execució de quatre mesos. L’import adjudicat per a esta obra de rehabilitació de l’edifici és de 100.451,94 euros.

L’altre edifici està situat en el carrer Escalante 208 i el seu termini d’execució està determinat en tres mesos i mig. En aquest cas, l’import pel qual s’ha adjudicat les obres que demà comencen és de 94.597,79 euros.

MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS

La rehabilitació dels 28 habitatges està pressupostada en més d’un milió d’euros. Els expedients administratius es troben en diverses fases, perquè cada cas és diferent. Des d’habitatges on ja estan les obres en execució (a les que demà se sumen les dels carrers José Benlliure i Escalante) fins a altres que estan en la fase de licitació.

“Apostem per la rehabilitació i regeneració del Cabanyal i per això duem endavant la reforma de les propietats municipals que el PP va adquirir per a enderrocar i arrasar amb el barri. Ara, des del Govern del Rialto, donem a aquests habitatges típics del barri mariner una segona vida“, ha dit Lozano.

Així, al carrer Sant Pere hi ha quatre habitatges que s’han vist beneficiades per aquest pla, i en una d’elles les obres ja estan en execució, mentre que en les altres tres estan resolent-se temes administratius menors (com el modificat d’un projecte per l’aparició d’unes termites en el forjat d’una de les cases).

Altres carrers en els quals la regidora està tramitant expedients de reforma o ja ha adjudicat el contracte d’obres són els de Barraca, Pare Luís Navarro, Progrés, Reina o Verge de la Vallivana.

“Es tracta de tornar al Cabanyal-Canyamelar la dignitat i de reforçar l’esforç dels seus veïns i veïnes en mantenir la identitat del barri i les seues tradicions. La inversió al barri no només evidencia la prioritat de l’Ajuntament per les actuacions de regeneració i rehabilitació sinó que, a més, està creant nous llocs de treball directe i reactivant l’economia amb la tramitació dels expedients de reforma d’aquests habitatges municipals”, ha indicat Lozano.

Les obres de els habitatges municipals se sumen a les que estan en marxa en l’àmbit urbà en diferents carrers del barri, que també van en la línia de la regeneració i rehabilitació dels espais urbans del barri mariner.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =