25n
25N
25N

Dues màquines biotrituradores eliminen les restes de poda de Paterna

Dues màquines biotrituradores eliminen les restes de poda de Paterna
25/10/2019 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna, està emprant dos biotrituradores per a reduir les restes vegetals produïdes durant les labors de poda.
Tal com ha assenyalat la regidora de Benestar Animal, Serveis i Neteja, Mercedes Navarro, “les restes es trituren reduint-les a xicotets encenalls que posteriorment s’utilitzen en xicotets massissos o en zones enjardinades extensives”.

A més, i en aquest sentit, Navarro ha destacat els beneficis en la millora de les condicions del sòl en zones verdes del compost resultant de les restes de podes i que es coneix com a “mulch”.
“Entre altres coses serveix per a disminuir l’emergència d’herbes adventícies, esmorteir els efectes climàtics sobre el substrat, així com per a millorar la textura de la terra i el contingut en matèria orgànica del mateix en degradar-se les restes amb el pas del temps”, ha explicat la regidora.
Per a obtenir aquest compost, l’àrea de Zones Verdes de l’empresa municipal empra diàriament dues màquines que van associades a un camió sobre el qual aboquen les restes triturades.

Aquestes biotrituradores permeten processar branques de fins a 15 cm de gruix i reduir-les a encenalls d’uns 3 cm que posteriorment s’utilitzaran per al “mulching”.

La utilització d’aquesta tècnica, a més d’aconseguir millores sobre el substrat on s’aplica, també aconsegueix optimitzar els temps de recollida i retirada de restes verdes en reduir-los, ja que es facilita la seua manipulació, evitant també possibles problemes derivats de depositar restes de poda en vies urbanes fins a la seua recollida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − quatre =

Informacion coronavirus