25n
25N
25N

Dues famílies afectades per la DANA a Pilar de la Foradada accedeixen a habitatges de la Generalitat en lloguer assequible

Dues famílies afectades per la DANA a Pilar de la Foradada accedeixen a habitatges de la Generalitat en lloguer assequible
10/12/2019 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha assignat a Pilar de la Foradada (Alacant) dos habitatges en règim de lloguer assequible a dues famílies que es van veure afectades el setembre passat per la DANA que va assolar la Vega Baixa. Es tracta de dues dels 33 habitatges que en règim de lloguer s’han assignat aquest novembre passat en tota la província.

Es tracta d’immobles que formen part de diverses promocions d’habitatges que EVha gestiona a la província. Del total, 14 estan a Sant Vicent del Raspeig, 13 a Oriola, cinc a Pilar de la Foradada i una a Alacant.

La Conselleria, en un comunicat, ha destacat aquest dimarts que dos dels habitatges de Pilar de la Foradada s’han cedit a famílies afectades pel temporal DANA del setembre passat.

Les fortes pluges van provocar importants danys en les seues llars, la qual cosa els impedeix residir en elles en condicions dignes d’habitabilitat. Davant aquesta situació, la Vicepresidència Segona els ha cedit de manera temporal els habitatges fins que se’ls facilite una solució definitiva.

L’assignació dels habitatges de lloguer assequible s’aplica la resolució del 16 de juny de 2017, que prioritza l’accés a habitatges protegits a col·lectius vulnerables com a víctimes de violència de gènere; persones afectades per un desnonament derivat d’una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer; discapacitats amb un grau reconegut; famílies amb menors al seu càrrec; famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat, entre altres.

Anteriorment a aquesta resolució, que estableix uns criteris socials a l’hora d’assignar els habitatges, l’adjudicació es realitzava, únicament, segons ordre de sol·licitud i nombre d’habitatges buits, sense tindre en compte la situació específica de la unitat familiar.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat que el Consell està “compromés amb tots els seus ciutadans, però especialment amb els col·lectius més vulnerables”, i per a això s’han establit “mesures que afavorisquen el seu accés a l’habitatge digne”.

De les assignacions del mes de novembre a la província d’Alacant, deu han sigut per a joves, huit a unitats familiars amb algun membre amb diversitat funcional, tres corresponen a víctimes de violència de gènere, dos per a persones majors i altres dues a famílies que havien perdut la seua casa a causa d’execucions hipotecàries.

En tractar-se d’habitatges en lloguer assequible, l’arrendament mensual va des dels 206 euros als 350, més despeses de comunitat i impostos municipals. El preu dependrà de les característiques de cada immoble i el nombre d’habitacions.

A més, d’acord amb el Pla de Lloguer Assequible que aplica la Conselleria, aquests preus s’ajusten en funció la capacitat econòmica de la família.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 5 =

ccccinema
activem alfafar