25n
25N
25N

Dos col·legis més retardaran el seu tancament per faltar paperetes i un altre per votar una persona en una taula equivocada

Dos col·legis més retardaran el seu tancament per faltar paperetes i un altre per votar una persona en una taula equivocada
28/04/2019 -

Dos col·legis més en la Comunitat Valenciana, un en Torre en Conill (Bétera) i un altre a Sant Vicent del Raspeig (Alacant), retardaran el tancament de les seues portes en faltar paperetes per al Congrés i Senat, i un altre més a Picanya (valència) ho farà en haver-se interromput les votacions durant 25 minuts per votar una persona en una taula equivocada, segons han informat fonts de la Delegació del Govern.

A més, un fals avís de bomba en el col·legi Rambla de Molina de Petrer (Alacant) ha obligat a tancar el centre de votació durant uns minuts fins que la Guàrdia Civil ha comprovat la falsedat de l’avís. El col·legi ha sigut desallotjat i posteriorment ha tornat a obrir amb normalitat, segons les mateixes fonts, que no han precisat si en aquest supòsit la incidència suposarà un retard en el tancament.

Així durant la vesprada, a més de Picanya, les votacions s’han detingut durant 25 minuts en el col·legi de Sant Vicent del Raspeig per falta de paperetes al Congrés i Senat, per la qual cosa tancarà les seues portes a les 20.25. Aquest és el mateix cas que el col·legi Edifici Torre de Seguretat de Torre en Conill, on la interrupció ha sigut de 15 minuts.

Aquestes incidències menors se sumen a les registrades durant el matí, entre elles, la registrada en el col·legi electoral de La nostra Senyora del Carmen, en l’avinguda Burjassot, on un home en estat d’embriaguesa ha emés el seu vot en una taula que no li corresponia.

Al costat d’aquests casos, al llarg de la jornada hi ha hagut paperetes que es traspaperen o “desapareixen” i “problemes d’interpretació” sobre la composició de les taules entre les incidències en el dia de votació de les eleccions autonòmiques i generals en la Comunitat, segons han explicat el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i fonts de l’administració central.

En el col·legi electoral de La nostra Senyora del Carmen, en l’avinguda Burjassot de València, un home en estat d’embriaguesa ha emés el seu vot en una taula que no li corresponia. Membres de la taula han denunciat que ha depositat dues paperetes en cadascuna de les urnes, per la qual cosa s’han paralitzat les votacions, s’ha identificat a l’home i s’han obert diligències, que s’han traslladat al Jutjat de Guàrdia. La incidència s’ha traslladat a més al jutjat electoral de zona, que ha decidit continuar amb les votacions però ha pres nota de l’ocorregut.

D’altra banda, en la localitat alacantina de Confrides, el col·legi electoral ha obert amb normalitat i amb tota la documentació, però en un moment del matí han “desaparegut” les papereres del Senat, per la qual cosa el centre ha tancat les seues portes fins que aquestes s’han reposat. Arran d’aquests fets, la Junta Electoral ha decidit que romanga obert fins a les 20.40 hores.

A més, a la Vall d’Uixó (Castelló) a l’inici de la jornada semblava que el precinte no estava en condicions i s’ha hagut de substituir l’urna; dos a Almassora (Castelló) perquè hi havia “problemes d’interpretació per part de la taula sobre qui podia compondre-la i això s’ha resolt”.

A Xàtiva (València), l’obertura s’ha retardat 45 minuts perquè el president ha preferit esperar perquè estiguera el llistat últim dels electors que han sol·licitat el vot per correu. Per tant, ací el tancament serà a les 20.45 hores.

Posteriorment, a Castelló, s’ha registrat un retard de dotze minuts perquè en una li les meses electorals s’han traspaperat les paperetes de Partit Democràtic, que finalment s’han trobat entre la documentació. Per això, el tancament serà dotze minuts més tard del que es preveu.

A més, en el Col·legi Antic Ajuntament de Bétera (València) s’ha produït un retard de 21 minuts al no haver arribat a temps les paperetes del Congrés, per la qual cosa també tancarà més tard.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − tretze =