25n
25N
25N

Dos avions amb vacunes Pfizer aterraran cada setmana en la Comunitat Valenciana a partir de juny

Dos avions amb vacunes Pfizer aterraran cada setmana en la Comunitat Valenciana a partir de juny
24/05/2021 -

Dos avions amb vacunes Pfizer aterraran cada setmana en la Comunitat Valenciana, en l’aeroport de Manises, segons ha informat Delegació de Govern, que ha concretat que els enviaments es realitzaran els dilluns i dimecres.

Aquesta decisió parteix de Pfizer/UPS per a evitar incidents en el transport aeri, perquè a partir d’un nombre de quilos, el gel sec no pot transportar-se en un únic avió i l’augment del nombre de safates que es produirà amb destinació a la Comunitat Valenciana obliga a desdoblegar la comanda.

Aquesta setmana està prevista l’arribada de 181.350 vacunes –90.090 primer vol i 91.260 en el segon– i s’està realitzant una prova pilot del que serà ja la dinàmica habitual del mes de juny.

Així, a partir de la setmana vinent, els enviaments de Comirnaty de Pfizer es rebran dos dies a la setmana. Les vacunes de Pfizer han de transportar-se amb quantitats importants de gel sec per a mantenir la vacuna a una temperatura inferior a -70 graus centígrads, tal com marca el fabricant.

El gel sec és diòxid de carboni en estat sòlid, que passa a estat gasós sense abans passar per fase líquida. Aquesta circumstància és problemàtica perquè existeix el risc que poguera incapacitar a la tripulació de l’avió. És per això que el gel sec es considera un objecte perillós en l’aviació i el seu transport aeri està seriosament limitat, han informat les mateixes fonts.

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat continuaran custodiant el trasllat de vacunes des de l’aeroport de Manises i el departament de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern s’encarregarà de certificar-les abans d’entregar-les a la Conselleria de Sanitat. El vol d’aquest dilluns ha arribat a les 6.43 hores a l’aeroport de Manises, procedent de Colònia (Alemanya).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − quatre =