caixa popular

Dos anys de Ribó: pujades d'impostos i retallades socials

22/05/2017 -

En 2015 l’alcalde Ribó va modificar l’Ordenança reguladora de l’IBI a més de 5.000 immobles destinats a l’activitat econòmica i va reduir les bonificacions d’aquest impost a les famílies nombroses. Una pujada que va marcar l’arrencada de la gestió del tripartit en l’Ajuntament de València, i que va venir acompanyada a més d’altres retallades de les polítiques socials com l’eliminació de l’ajuda al Banc d’Aliments o la supressió del conveni amb l’Alberg Ciutat de l’Esperança per a acolliment de persones sense sostre.

Des del Grup Popular de l’Ajuntament de València sempre ens hem oposat a aquesta pujada d’impostos per considerar-la totalment innecessària, ja que Ribó i els seus socis de govern explicaven en 2015, i expliquen en l’actualitat, amb recursos econòmics més que suficients, com va quedar demostrat al tancament d’exercici 2016 que es va saldar amb 42 milions de € de romanent de tresoreria i 76 milions de € de superàvit.

Hem demanat a l’alcalde, a través de diferents iniciatives presentades en les comissions i al Ple, que en lloc de destinar el pressupost municipal a pagar subvencions a entitats afins a la seua ideologia, ho dedique a aprovar una baixada d’impostos i nous beneficis als veïns de València, com també li hem demandat que estudie l’aplicació d’ajudes a la maternitat, perquè la societat espanyola està cada vegada més envellida i és urgent que s’incentive la natalitat.

Però lluny d’atendre les nostres propostes, tot indica que el tripartit està planejant una altra pujada d’impostos, perquè tal i han reconegut en unes recents jornades municipalistes organitzades per Ribó, estan estudiant una pujada de l’IBI als habitatges buits. Una mesura que seria un tremend error, perquè penalitzaria l’activitat econòmica i als qui han destinat els seus estalvis a la compra d’un segon habitatge com una inversió de futur.

Els regidors del Grup Popular ens oposarem a qualsevol nova pujada de la pressió fiscal dels valencians, i seguirem defensant l’engegada d’iniciatives que contribuïsquen a ajudar als autònoms, les pimes i a tot el sector productiu de la ciutat, com el millor incentiu capaç de generar ocupació. I, pel seu lloc, anem a seguir treballant perquè no es retallen les ajudes socials com ha fet l’alcalde Ribó, ja que és inadmissible que un govern que deia que venia a rescatar a les persones haja reduït les partides destinades a qui més ho necessita.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris