caixa popular

Dos anys de canvi… i sumant!

Des del passat mes de maig estem celebrant a la Comunitat l’arribada en 2015 del canvi polític a les institucions de govern valencianes. Una ona de canvi que va començar per l’estructura municipal, on ara com ara comptem amb un 70% d’ajuntaments liderats per governs progressistes, va continuar amb la Generalitat Valenciana, que portava 20 anys en mans del Partit Popular, i que es va culminar al juliol amb el gir en la Diputació de València, que també durant més de dues dècades havia estat mirant cap a la dreta.

I ho celebrem sobretot perquè, després de dos anys, la qual cosa el maig de 2015 va poder ser vist per alguns únicament com un mer canvi polític ha demostrat ser un canvi profund en la forma de concebre i de fer la política, que està tenint efectes directes en la vida de les persones. I ho dic convençut que pocs seran a hores d’ara els valencians i les valencianes que no s’hagen vist directament beneficiats de l’exercici d’una nova política en la qual es prioritza el benestar social general per sobre del benefici privat i que quan es tracta de defensar l’accés universal als serveis bàsics, com són l’Educació o la Sanitat, no es queda només en les paraules sinó que passa als fets, promovent la gratuïtat dels llibres de text, eliminant copagaments sanitaris o augmentant els serveis i especialitats que es presten en els centres públics.

Una nova política que creu seriosament en els joves, la seua preparació i la seua ocupabilitat, i aposta pel seu futur a través de plans específics. I que al mateix temps que treballa per a fomentar el creixement econòmic, es preocupa pel Medi ambient a fi de crear entorns sostenibles, tant en el mitjà rural com en l’urbà.

Una nova política que fuig dels grans esdeveniments i infraestructures que només cercaven amagar, mitjançant l’enlluernament col·lectiu, la ineficàcia d’una gestió que estava portant a aquesta Comunitat a la cua en matèria de drets, d’ocupació i de desenvolupament, i opta per destinar eixos recursos a millorar directament la vida de les persones.

I també una nova política que ha canviat en la seua relació amb la resta d’administracions els criteris del partidisme pels de la col·laboració interinstitucional, començant pels ajuntaments, als quals, fruit del convenciment que són els qui més de prop viuen i coneixen els problemes de la ciutadania i millor resposta, per tant, poden oferir, tant la Generalitat Valenciana com la Diputació de València, han deixat de mirar-los des de dalt per a passar a treballar colze a colze amb ells. Així, els ajuntaments, independent del seu signe polític, expliquen ara amb un major finançament i recursos per a executar aquells serveis i infraestructures que els seus veïns i veïnes necessiten.

Ja han passat dos anys i han canviat moltes coses, sí, però al temps també podem dir que només han passat dos anys i queda molt per canviar. Doncs si entenem el canvi en la nostra Comunitat no solament com la substitució de la dreta per l’esquerra en les institucions de govern, sinó com eixes millores en la vida dels valencians i valencianes mereixen, encara queda molt canvi per fer. Així que, celebrem dos anys de Canvi i seguim sumant!


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios