25n
Orgull
Orgull

Les persones que dormen més de 8 hores tenen més risc cardiovascular i de mort que les que dormen 7 o menys

Posada Las Doñas del Portazgo

Les persones que dormen més de 8 hores tenen més risc cardiovascular i de mort que les que dormen 7 o menys
12/08/2018 -

Un gran estudi dirigit per la Universitat de Keele, en el sud del Regne Unit, ha revelat que dormir més de vuit hores està vinculat a una major mortalitat i risc cardiovascular que aquelles que dormen menys de set hores. De fet, apunta al fet que una durada del somni de deu hores està relacionada amb un 30% més de risc de morir en comparació de dormir durant set hores.

L’estudi, publicat en el ‘Journal of the American Heart Association’, va examinar el vincle entre el somni i la malaltia cardiovascular i la mortalitat en més de tres milions de participants. La recerca va trobar que una durada del somni de deu hores es relaciona concretament amb un augment del 56% en el risc de mortalitat per accident cerebrovascular i del 49% en el risc de mortalitat per malaltia cardiovascular.

Els investigadors de la Universitat de Keele, juntament amb col·legues de la Universitat de Manchester, la Universitat de Leeds i la Universitat d’East Anglia, van revisar 74 estudis que van analitzar la mortalitat i els resultats cardiovasculars per autoinformació sobre la durada del somni i la qualitat del somni.

Amb tota eixa informació també ha descobert que la mala qualitat del somni s’associa amb un augment del 44% en la malaltia coronària.

L’investigador principal, el doctor Chun Shing Kwok, qui treballa amb el Professor Mamas Mamas en l’Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Keele, explica: “El nostre estudi té un important impacte en la salut pública perquè demostra que el somni excessiu és un marcador de risc cardiovascular elevat”.

Al seu judici, aquestes troballes “tenen implicacions importants, ja que els metges han de prestar més atenció en les consultes a la durada del somni dels pacients i la seua qualitat. Si es troben patrons de somni excessius, particularment durades perllongades de vuit hores o més, els metges haurien de considerar detectar factors de risc cardiovascular adversos i apnea obstructiva del somni”.

L’anàlisi suggereix que els patrons de somni excessius són un marcador de major risc cardiovascular. Els resultats mostren que dormir més de la durada recomanada de set o vuit hores pot estar associat amb un grau moderat de dany, en comparació d’aquells que dormen per períodes més curts.

En aquest sentit, el doctor Kwok coincideix que “el missatge important és que el somni anormal és un marcador de risc cardiovascular elevat i s’ha de tenir major consideració en explorar tant la durada com la qualitat del somni durant les consultes amb els pacients”.

Aquest expert explica que la quantitat i qualitat del nostre somni “és complexa” i sobre ella existeixen influències culturals, socials, psicològiques, conductuals, fisiopatològiques i ambientals, “com la necessitat de cuidar a xiquets o familiars, patrons irregulars de torns de treball, malalties físiques o mentals i la disponibilitat de productes les 24 hores en la societat moderna”.

Per això, van decidir investigar la influència d’aquests factors en els patrons de somni i per a saber “si és més nociu dormir més o menys de la durada recomanada de somni de set a vuit hores”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =