25n
25N
25N

L'Ajuntament reconeix la labor de María Ángeles Arazo, Isabel Capilla, Nuria Martí i Mari Carmen Serrán, Dones de la Festa 2020

L’alcalde, Joan Ribó, ha presidit l’acte de lliurament dels reconeixements a aquestes quatre dones per la seua contribució a la festa i la cultura de les Falles, en el marc del 8 de març

L'Ajuntament reconeix la labor de María Ángeles Arazo, Isabel Capilla, Nuria Martí i Mari Carmen Serrán, Dones de la Festa 2020
09/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Igualtat, Lucia Beamud, i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i altres membres de l’equip de govern, ha presidit l’acte Reconeixement de les Dones de la Festa, homenatge institucional a quatre dones per la seua contribució a la festa i la cultura de les Falles de València, en el marc de la festivitat del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

En aquesta ocasió, les dones homenatjades són l’escriptora María Ángeles Arazo, la presidenta de la Societat Musical dels Orriols, Isabel Capilla; la gerent de l’empresa Pirotècnia Nadal-Martí, Nuria Martí; i la treballadora de taller faller Mari Carmen Serrán. «Elles són exemple d’obrir espais, d’obrir camins en llocs que, tradicionalment, han sigut masculinitzats», en paraules de Joan Ribó. L’acte ha comptat també amb la presència de les Falleres Majors de València, Carla García, Fallera Major Infantil, i Consuelo Llobell, Fallera Major de València, amb les seues respectives Corts d’Honor.

Es tracta de la cinquena edició d’aquest acte, que organitzen de manera conjunta les Regidories d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, i la de Cultura Festiva. Tal com ha assegurat l’alcalde, «és una mostra de la transversalitat de les polítiques i accions municipals en la promoció del paper de les dones en els diferents àmbits de la ciutat. I tot això, unit a la justa reclamació per la igualtat amb el paper de les dones en les Falles».

«SENSE LES DONES, VALÈNCIA NO HAURIA POGUT FER GRANS LES FALLES»

En la seua intervenció en l’acte de reconeixement, l’alcalde ha destacat que «el paper de les dones ha sigut imprescindible des de l’inici de les Falles». «Sense les dones, València no hauria pogut impulsar les Falles, fer-les grans i donar-les a conéixer. I per aquest motiu és molt important mostrar aquest reconeixement a totes aquelles dones que han somiat i treballat incansablement per les Falles, com en aquest acte, en el qual tenim l’oportunitat de reconéixer la seua labor».

Amb l’acte de hui són ja 20 les dones a les quals s’ha reconegut aquesta tasca de fer grans les Falles. «I així volem continuar, enllaçant els noms i les vides d’aquelles dones que contribueixen a una igualtat real en les nostres Falles i assenyalen un camí optimista a seguir. Noms i vides de dones que fan millor les Falles i la nostra ciutat, amb la igualtat de gènere com a peça clau de qualsevol societat», ha conclòs l’alcalde de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − 1 =

museo prehistoria