25n
25N
25N

“Dones construint la història”, lema per a commemorar a Requena el dia de la dona 2018

Aquest dimarts 6 de març es presenta el programa d’activitats en el Centre Social

“Dones construint la història”, lema per a commemorar a Requena el dia de la dona 2018
06/03/2018 -

Enguany l’Ajuntament de Requena commemora el Dia Internacional de la Dona sota el lema Dones Construint la Història.

Un any més, entorn del “Dia Internacional de la Dona”, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Requena ha preparat un extens programa d’activitats amb la col·laboració de les Associacions de Dones i els Centres Educatius que participen en l’Agenda Educativa.

Aquest dimarts 6 de març de 2018 a les 18:00 en el Centre Social (C/ la Vila Joiosa nº 6) tindrà lloc la Presentació del Programa de les activitats a càrrec d’Isabel García Hernández, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Requena, i el propi alcalde de Requena Mario Sánchez González.

A continuació les Associacions de Dones del municipi presentaran l’exposició oral i gràfica de “DONES ESPANYOLES CONSTRUINT LA HISTÒRIA”, que consisteix en una posada en comú dels treballs realitzats sobre diverses biografies de dones que han sigut rellevants al llarg de la nostra història des de diferents àmbits. Algunes d’elles són Emilia Pardo Bazán, Ángela Ruíz Robles, Margarita Sales, Luisa Cervera Royo o Adela Cortina entre altres.

Aquest 8 de març de 2018 el tema que vertebra totes les accions de la campanya és el de totes aquelles “dones que van construir la història”, amb aquesta idea central es pretén visibilitzar les aportacions de les dones en el passat i present en tots els àmbits dels sabers de la ciència, de la cultura i de l’art, perquè la contribució de les dones al desenvolupament humà i a la construcció del coneixement s’ha donat de forma continuada al llarg de la història des de l’antiguitat fins als nostres dies.

Les contribucions de les dones a la història i al coneixement han sigut les grans oblidades, moltes vegades no es nomenen i, en conseqüència, es creu que no han existit, la qual cosa és completament fals. No comptar amb elles ja no és possible. No existeix una història sense dones.

Enguany el 8 de Març coincideix amb l’atur convocat pels sindicats més representatius i per les organitzacions de dones de l’estat espanyol. Com és habitual el mateix 8 de març a les 13.00h. es realitzarà la Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones en la porta de l’Ajuntament.
El govern municipal en l’Ajuntament, i especialment la Regidoria d’Igualtat, valora molt positivament la participació i el treball que realitzen les Associacions de Dones del nostre municipi: Incor, Aitana, Dones per Dret, Amacma i les diferents representacions de Tyrius de Requena i dels llogarets, tant amb motiu del 8 de Març com amb altres esdeveniments. Elles sempre estan ací i totes les seues aportacions són essencials.

D’altra banda, conscients de la labor docent que s’està realitzant des dels centres educatius amb l’alumnat de les diferents etapes educatives, la implicació del professorat és també important i decisiva sobre aquest tema.

Finalment, cal agrair la seua participació a totes les persones que han fet possible aquesta programació tan extensa i diversa d’activitats entorn del 8 de Març de 2018.

A manera de puntualització, per un error, pel qual demanem disculpes, ha quedat omesa en el programa de mà l’activitat de l’Associació Tyrius de Camp Arcís, que projectarà el divendres 9 de març la pel·lícula Figures Ocultes, dirigida per Theodore Melfi, a les 19.00h. en Camp Arcis. 

També el conservatori de música Mariano Pérez Sánchez de Requena realitzarà el 8 de març a les 18:30h. Una conferència sobre el paper de la dona en la música, a càrrec de les professores Rocío Cintero i Pilar Garcías, i posteriorment recital de corda i poesia amb aquestes dues professores i Trinidad Galán professora de Violí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

CCCC
activem alfafar