25n
25N
25N

Mascletà vertical 2020: Caballer dispararà 1.800 quilos de pólvora

La mascletà vertical de 2020 es podrà veure des de més angles

Veles e Vents Valencia

Mascletà vertical 2020: Caballer dispararà 1.800 quilos de pólvora
28/02/2020 -

La mascletà vertical de València tornarà a il·luminar La Marina aquest dissabte, 29 de febrer. Aquest espectacular tret, de la mà de Ricard Caballer, suposarà el tret d’eixida a les Falles 2020, però, a més, oferirà a les persones assistents un espectacle pirotècnic únic en el món. Durant 10 minuts, aproximadament, es dispararan prop de 1.800 quilos de material pirotècnic que combinarà el millor de la mascletà amb la llum i el color del castell de focs artificials.

L’horari de la mascletà vertical 2020 de València s’ha fixat en les 20.00 hores. Així i tot, es recomana assistir amb suficient antelació, ja que s’espera que més de 100.000 persones s’acosten per a gaudir d’aquest espectacle que, per primera vegada, serà sostenible. I és que com ha explicat Caballer, “s’ha aconseguit reduir en un 70% els residus de la mascletà, utilitzant el mateix material pirotècnic com a suport”. Així, tes quarts de la mascletà desapareixeran sense deixar rastre a la ciutat.

“El 30% del material utilitzat, i que no és possible que desaparega sense deixar residu, és de paper i cartó biodegradable”, i afig Caballer, “no utilitzarem cap mena de plàstic ni cap químic considerat nociu per al medi ambient. A més, el cartó que usarem per als trons desapareixerà en contacte amb l’aigua o el sòl”.

1.800 quilos es dispararan a la mascletà vertical de València, multiplicant per quinze la majoria de les mascletaes de la plaça de l’Ajuntament. No obstant això, el millor arribarà amb el terratrémol final. En una plataforma de 100 metres d’alt per 50 d’ample, es concentraran 5.000 trons que compondran el terratrémol aeri. Així, en tot just 20 segons, més de 600 quilos de material pirotècnic esclataran aconseguint un final escruixidor.

Des d’on veure la mascletà vertical de València

Com a novetat, la mascletà vertical de 2020 serà 100 metres més d’ampla que la de l’any passat, la qual cosa suposarà passar de 180 a 330 metres en paral·lel a la dàrsena. Amb aquesta millora, Caballer aconsegueix que aquest magnífic espectacle pirotècnic puga gaudir-se des de més angles.

D’aquesta manera, a més d’en la zona del Veles e Vent, la mascletà podrà veure’s, perfectament, des de tot el cantil de La Marina, des de la zona de La Base, la Marina Nord, la zona d’Edem i Llançadora, així com des de la Pèrgola, l’Embull 2 o el pas elevat.

Mascletà vertical Marina de Valencia

Com arribar a la mascletà vertical

Si vols saber com arribar a la mascletà vertical de València en transport públic, has de saber que pots optar per anar amb metro – línia 8 – o bé amb autobús amb les línies 4, 19, 30, 92 i 95 de l’EMT. Així mateix, podràs aparcar en el pàrquing del passeig marítim, que és gratuït, o en el de l’avinguda del Port, que és de pagament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + deu =