25n
25N
25N

On he d'anar a votar el pròxim 10N?

Pots consultar fàcilment en quin col·legi electoral pots exercir el teu vot el 10 de novembre

On he d'anar a votar el pròxim 10N?
22/10/2019 -

Les eleccions per a decidir el govern d’Espanya s’acosten una vegada més. Tota la ciutadania de més de 18 anys podrà acudir a les urnes el pròxim 10 de novembre de 2019, jornada en la qual es desenvoluparan de nou les eleccions generals. Si estàs empadronat o empadronada en un municipi espanyol, prompte t’arribarà la targeta censal, que conté la informació sobre on has d’anar a votar. Excepte si decideixes demanar el vot per correu, l’horari per a votar és fins a les vuit de la vesprada, en el col·legi electoral més pròxim al teu lloc d’empadronament.

Per part seua, ja s’està notificant als ciutadans i ciutadanes que han estat triats per a estar presents en les meses electorals del 10N, així com els suplents. Encara que en principi l’assistència és obligatòria, hi ha certes causes justificades que poden eximir-te d’estar en la Mesa Electoral.

On he d’anar a votar el 10 de novembre?

A més de ser major d’edat, el requisit per a poder votar és estar registrat en el cens o padró municipal com a resident. Si no ho estàs, o has canviat de domicili sense haver actualitzat el padró, serà necessari acudir al teu ajuntament per a realitzar el canvi.

Així, rebràs en el teu domicili la targeta censal en la qual, en funció de la teua direcció de residència, se t’assignarà un col·legi electoral. També podràs trobar informació addicional, com la mesa a la qual t’has de dirigir a depositar el teu vot, que és segons el cognom. Per altra banda, pots conéixer on has de votar en la pàgina web de l‘Oficina del Cens Electoral.

Des de la pàgina web del teu Ajuntament, també pots consultar aquesta informació, com és el cas de la ciutat de València, on a través del seu web, només hauràs d’introduir la teua data de naixement, DNI i primer cognom per accedir a tota la informació.

Què portar per a votar?

Per poder exercir el teu dret a vot el pròxim 10N, hauràs de portar un document acreditatiu de la teua identitat, només serveixen originals. Pot ser el DNI, el passaport o el carnet de conduir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

museo prehistoria