25n
25N
25N

En 162 comerços ja es poden sol·licitar les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets

La Conselleria ha destinat 50.000 euros per a les ajudes a la compra de bicicletes i patinets de la Comunitat Valenciana

En 162 comerços ja es poden sol·licitar les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets
29/06/2020 -

Balanç molt positiu en les primeres setmanes de les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets de la Comunitat Valenciana. I és que, tal com confirmen fonts de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, hui dia, ja hi ha 162 comerços adherits a aquesta campanya que, per províncies, 53 pertanyen a Alacant, 20 a Castelló i un total de 89 comerços a València. Així mateix, la Conselleria, en aquests primers dies, ja ha rebut prop de 80 sol·licituds per a gaudir d’aquests descomptes en l’adquisició de bicicletes i patinets.

Els comerços podran continuar adherint-se a aquesta campanya fins al 10 de novembre. Per a això, a través de la web de la Conselleria, hauran de sol·licitar la seua adhesió telemàtica, aportant la documentació requerida. Les condicions que hauran de complir els comerços són: tindre un establiment físic a la Comunitat Valenciana, ser un establiment autoritzat per a la venda de bicicletes elèctriques, convencionals, kits d’electrificació i/o VMP elèctrics i disposar d’un servei de postvenda i d’un sistema per a la gestió de bateries usades d’almenys dos anys des de la venda.

Per part seua, els clients tan sols hauran d’acostar-se a un dels establiments adherits, que podran consultar-se a través de la web de Conselleria, per a sol·licitar un dels descomptes, que es reflectirà en el preu final de la compra. L’únic requisit per a beneficiar-se d’aquestes ajudes serà residir a la Comunitat Valenciana. I és que seran els comerços els que actuen d’intermediaris entre el comprador i la Conselleria.

Com ha recordat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “aquestes ajudes tenen un doble objectiu, fomentar d’una banda l’ús de vehicles no motoritzats per a aconseguir una mobilitat més sostenible i, per una altra, secundar i ajudar als comerços de la nostra Comunitat”.

Les ajudes previstes són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques, l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1.400 euros; de 75 euros per a les no electrificades, el preu màxim de les quals serà de 500 euros; i igualment 75 euros per a patinets elèctrics, el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros.

Les ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros – el preu màxim del kit està fixat en 600 euros – o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros i el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros.

Finalment, des de la Conselleria han confirmat, a aquest diari, que s’ha destinat un pressupost de mig milió d’euros per a fer front a les sol·licituds de les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets. No obstant això, han explicat, si el pla funciona bé, s’ampliarà la partida pressupostària amb l’objectiu d’arribar a tota la població interessada a apostar per una mobilitat més sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + tres =

bombers
Valencia activa