25n
25N
25N

On comprar castanyes en València en Nadal

Angel Abril Ruiz

On comprar castanyes en València en Nadal
13/11/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria d’Espai Públic, dirigida per Lucía Beamud, ha autoritzat més d’una vintena de llocs de venda de castanyes que coincidiran als carrers de València durant l’hivern.

“Arriben les castanyes torrades. Amb la baixada de les temperatures es multipliquen les paradetes de castanyes i panotxes a la ciutat de València. Al mes de desembre coincidiran fins a 24 punts de venda, en què els valencians i valencianes podran degustar este fruit tan característic de l’època, amb les festes nadalenques tocant a la porta”.

Situades en punts històrics de València com la plaça de la mare de Déu, la plaça de l’Ajuntament, la plaça de Santa Caterina, el carrer Xàtiva davant de la Plaça de Bous, l’Albereda o l’encreuament de Passeig Russafa amb el carrer Colón, aquestes paradetes de castanyes i panotxes es convertiran un any més en una atracció per als ciutadans i visitants dels diferents barris de la ciutat. A més, hi ha altres punts de confluència de persones on s’instal·laran aquests punts de venda de les festes nadalenques com són el carrer Menorca, el Cementeri General o el Pont de les Flors.

“Des de l’Ajuntament fem valdre el treball dels castanyers i castanyeres que ofereixen el seu producte a la gent que passeja pels carrers de València i ens permet tastar este producte calent que tant abelleix en aquestes dates”, ha dit la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud.

PROCÉS PER A DISPOSAR DE PERMISOS EN 2020

El procés per a sol·licitar les autoritzacions per a l’any 2020 tindrà lloc entre els dies 1 i 15 de desembre, període en el qual les castanyeres i castanyers podran demanar el permís per a la venda d’aquest fruit en la via pública a partir de febrer –el mes de gener està inclòs al període anterior per coincidir amb els últims dies de les festes nadalenques-.

La distància mínima entre els punts de venda és de 100 metres. Els venedors hauran d’aportar un pla amb la seua localització, una memòria descriptiva de la seua activitat, les dades dels seus col·laboradors si tenen ajuda d’altres per a vendre, el carnet de manipulador d’aliments i l’autorització de l’any anterior. A més dels tècnics que realitzen l’informe final, també Sanitat participarà en aquest procés.

Març, novembre i desembre són els mesos de major confluència de llocs de venda de castanyes torrades i panotxes cada any, coincidint amb les setmanes falleres i l’època nadalenca. En total, més de 50 paradetes diferents han estat autoritzats durant l’any actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna