25n
Orgull
Orgull

Donen al municipi de Sueca una moneda de plata de l'any 1624

La troballa va ser realitzada per un veí de Fortaleny, aficionat a la detecció de metalls, a la platja del Pouet

Donen al municipi de Sueca una moneda de plata de l'any 1624
13/07/2021 -

Rubén Tomás, un veí de Fortaleny aficionat a la detecció de metalls, va trobar fa uns mesos en l’arena de la platja del Pouet, al costat del passeig marítim, un objecte similar a una moneda antiga. Després de realitzar les pertinents consultes, va certificar que la moneda de plata trobada corresponia a un dihuité, datat en 1624, d’important valor patrimonial. Per aquesta raó, Rubén ha decidit donar-la a la ciutat de Sueca, perquè puga formar part del patrimoni històric de la localitat.

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Patrimoni, ha volgut agrair aquest gest desinteressat amb un senzill acte en el qual l’alcalde, Dimas Vázquez, i la regidora de Patrimoni, Celia Beltrán, han fet lliurament a Rubén d’una sèrie d’obsequis. “És una cosa poc habitual trobar-se a la platja aquest tipus d’objectes. Des de fa set anys practique aquesta afició, i fins i tot hem creat una associació sense ànim de lucre la seu del qual està a Andalusia”, ha explicat Rubén Tomás, qui ha narrat també com es va produir la troballa: “Un dia, sense més, practicant aquesta afició, vaig trobar l’objecte, i el primer que vaig fer va ser posar-me en contacte amb el departament de Patrimoni. Em vaig adonar de seguida que era una moneda i que tenia encunyat l’any 1624. Estava en l’arena de la platja, al costat del mur del passeig marítim, fàcilment visible”.

Per a Rubén Tomás, existeix molta desinformació respecte a aquesta afició, “rebem crítiques, però la nostra associació no té ànim de lucre. Nosaltres el que volem és contribuir a mantenir el patrimoni prestant la nostra ajuda”.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha agraït a Rubén el fet de trobar la moneda i de decidir donar-la a Sueca. “És de valorar la integritat de les persones a l’hora de trobar un objecte de valor i decidir fer partícip al col·lectiu donant-lo a una entitat pública”, ha assegurat el primer edil.

En un primer moment, la moneda romandrà en l’Arxiu Històric de Sueca fins que, segons marca la llei, s’haja de traslladar al museu arqueològic més pròxim, que en aquest cas seria el de Cullera. “Des de l’Ajuntament treballarem en el projecte de tindre un museu propi d’aquestes característiques, perquè la nostra ciutat puga disposar d’un lloc on depositar totes les peces curioses de valor patrimonial com és el cas d’aquesta moneda”, assegura Dimas Vázquez.

La regidora de Patrimoni, Celia Beltrán, ha explicat que, l’acte organitzat per l’Ajuntament, “té com a finalitat valorar el gest de Rubén de donar desinteressadament aquesta peça arqueològica a la ciutat per a la seua conservació. Ha preferit compartir-la abans que qualsevol altra opció. Per això, és just agrair-li-ho amb aquest acte”.

En l’acte d’agraïment, han estat també presents els regidors de Cultura, Vladimir Micó; Educació, Joan Carles Vázquez; i Medi Ambient, Carmen Pérez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =