caixa popular

El diumenge arriba el nou PSOE

Han sigut molts mesos. Des del passat octubre que presenciem el pitjor moment del PSOE, ha arribat l’hora de la veritat. El diumenge viurem unes primàries que marcaran un abans i un després en el Partit Socialista i a partir d’ací veurem el nou rumb del PSOE. Tenim tres visions: la de Susana Díaz que ha comptat amb més avals, Pedro Sánchez qui va ser l’antic secretari i Patxi López, un punt de vista de consens.

És clar que Susana Díaz ha guanyat eleccions, compta amb el suport dels expresidents, la gestora i el beneplàcit de la majoria dels presidents autonòmics. Pugues Susana Díaz ser la solució del consens per a un PSOE fracturat? Pot ser l’autèntica rival de Rajoy? Independentment de la cara visible també és necessari un projecte sòlid i açò solament ho podrem veure al cap d’uns mesos.

Pel seu costat, Pedro Sánchez ja és un conegut de les eleccions. Es va presentar a dues eleccions davant Rajoy i les va perdre. Però sembla ser el candidat sobretot més proper a la militància. El famós “no és no” hauria d’aprofundir més en el programa polític per a conéixer si podria reconquistar als electors perduts. Es tornaria a presentar Sánchez a unes terceres eleccions enfront de Rajoy?

En últim lloc, està Patxi López. La seua trajectòria política és impecable, va anar el President del Congrés en la legislatura breu i té fusta de consens. No obstant això, Patxi ha sigut el candidat amb menys avals i té molt poques probabilitats de ser el nou secretari general.

Diumenge que ve coneixerem el nou PSOE i té davant sí un dur repte. Ha de reconquistar als electors perduts, ha de tornar a guanyar eleccions, ha de trobar el seu espai davant els nous partits. Isca qui isca com a nou secretari o secretària general, serà sens dubte el moment de veure el nou PSOE.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + set =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris