caixa popular

Aquest serà el primer diumenge que tancaran els comerços

Alguns centres comercials han recorregut els nous horaris comercials, però des de la Generalitat asseguren que els recursos no tindran recorregut

Aquest serà el primer diumenge que tancaran els comerços
20/02/2018 -

Ahir es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la modificació de la Llei de Comerç de la Comunitat que inclou el nou acord sobre horaris comercials assolit en desembre i que es va aprovar en les Corts Valencianes la setmana passada. Així doncs, entra en vigor la norma i aquest diumenge 25 de febrer serà el primer en el qual els comerços romandran tancats.

Concretament, la modificació limita a 38 els festius els que podran obrir els comerços en Setmana Santa i entre el 15 de juny i el 5 de gener. La resta de l’any estarà totalment prohibida la seua obertura. El canvi s’aplicarà a les zones turístiques de València i en tota la ciutat d’Alacant. Però hi haurà excepcions: no s’obrirà el 19 de març i el 15 d’agost en la capital de la Comunitat, i tampoc es farà a Alacant el 24 de juny.

Les ciutats com Finestrat, Torrevieja, L’Alfàs del Pi, Benissa, Oriola costa, el Pilar de la Horadada i Alboraig, que tenen una zona turística durant tot l’any, podran obrir 40 dies en l’esmentat període, mentre que ho faran 28 festius a l’estiu aquelles amb zona turística parcial, com Altea, Benidorm, Sogorb o Calp, entre altres. En la resta de municipis, les tendes podran obrir 11 festius segons diferents criteris.

Els recursos de centres comercials

Malgrat el consens, alguns centres comercials, com MN4, han presentat recursos contra la modificació. Natxo Costa, el responsable de Comerç de la Generalitat Valenciana, va posar de manifest que “en principi, no tenen recorregut”, i va afegir que “a priori no hi ha possibilitat que es modifique un pacte que ha costat tant d’aconseguir i en el qual ha participat de forma molt majoritària el sector, des de les patronals a organitzacions sindicals”.

Costa va voler recordar, a més, que el propi pacte preveu la possibilitat de “seguir parlant” però “evidentment el que ha entrat en vigor es mantindrà fins que s’establisquen altres mecanismes”. Si hi ha problemes puntuals, va assegurar, el pacte “s’haurà de tornar a traslladar a la Mesa de Comerç”, d’on va eixir inicialment.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 6 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018