caixa popular

La Generalitat engega el procés per a demanar la documentació administrativa d'acord a la identitat de gènere

EP

La Generalitat engega el procés per a demanar la documentació administrativa d'acord a la identitat de gènere
30/11/2018 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha engegat el procediment per a la sol·licitud de la documentació administrativa d’acord a la identitat de gènere manifestada, com estableix la llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, coneguda com a Llei Trans.

Amb aquesta documentació, el departament que dirigeix Mónica Oltra cerca evitar situacions de “sofriment per exposició pública o discriminació” i fer un pas més per a garantir el dret d’autodeterminació de gènere de les persones que manifesten una identitat sentida diferent de l’assignada en el seu naixement, informa la Generalitat en un comunicat.

El fet de facilitar a les persones transsexuals la targeta administrativa acreditativa de la identitat de gènere manifestada –necessària per a l’accés a serveis administratius i de tota índole– pretén així afavorir “una millor inclusió de les persones trans”, com ha explicat el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo.

Sota aquest prisma, ha posat l’accent que totes les administracions públiques valencianes estan obligades a tractar les persones trans titulars de la documentació administrativa conforme a la identitat de gènere sentida, “amb absolut respecte a la seua dignitat, privadesa i intimitat”. També estan obligades a vetlar perquè en el seu tracte privat amb empreses o particulars siguen tractades en els termes descrits.

Tenen dret a la documentació administrativa, regulada en el decret de desenvolupament de la normativa, totes les persones amb residència efectiva a la Comunitat que tinguen la condició de persona trans, a excepció d’aquelles que hagen procedit ja a la rectificació del registre de l’esment relatiu al sexe.

En concret, el capítol I del decret de desenvolupament de la Llei Trans regula el tractament administratiu valencià perquè aquelles persones que ho desitgen i així ho sol·liciten que siguen tractades amb el gènere sentit per part de l’administració autonòmica.

Igualtat ha treballat durant tot l’any per a la seua engegada i les persones interessades poden consultar el procediment i tramites d’expedició en la pàgina web del departament.

COM DEMANAR LA DOCUMENTACIÓ?

El procediment d’expedició de la documentació arranca amb la sol·licitud de la persona interessada o els seus representants legals. Podrà realitzar-se també per mitjans telemàtics.

En el cas que la persona interessada siga menor d’edat, la petició es formularà pels seus representants legals i tindrà en tot cas dret a ser informada, escoltada i a manifestar la seua opinió, d’acord amb la llei de protecció jurídica del menor, de modificació del Codi Civil, i de la d’enjudiciament civil.

La sol·licitud es formalitzarà conforme al model normalitzat. Han de consignar-se les dades relatives a la nova identificació de la persona sol·licitant: el nom i la identitat de gènere, que podrà ser dona, home o no binària, així com si vol que figure en la documentació.

Es podrà renovar quan s’haja esgotat el seu període de vigència per un nou període de cinc anys, així com abans de la finalització de la seua vigència quan ho sol·licite la persona interessada, en supòsits com la pèrdua de targeta o la modificació d’alguna dada personal, la fotografia o qualsevol altra circumstància degudament justificada.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =