caixa popular

21 estudiants de països empobrits becats per a realitzar el doctorat a la Universitat de València

21 estudiants de països empobrits becats per a realitzar el doctorat a la Universitat de València
06/06/2017 -

21 estudiants universitaris de països en desenvolupament podran realitzar enguany estudis de doctorat a la Universitat de València, gràcies a les beques Juan Castelló, fruit d’un conveni signat entre la Universitat de València i la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València.

Aquest matí, Berto Jaramillo, regidor de Cooperació els ha lliurat a l’Hemicicle de l’Ajuntament els diplomes als doctorands de la primera edició de les beques ‘Juan Castelló’, acompanyat pel vicerector d’Internalització de la UV, Guillermo Palao.

Les beques Juan Castelló s’han creat per a ajudar als estudiants de doctorat, procedents de països prioritaris de cooperació al desenvolupament, que vulguen realitzar un projecte científic i acadèmic en els programes de doctorat de la Universitat de València relacionats amb la cooperació al desenvolupament i amb els objectius del desenvolupament sostenible.

Les beques de doctorat Juan Castelló proporcionen mitjans als estudiants de països desfavorits per a cursar estudis oficials de postgrau en la Universitat de València. Aquestes ajudes són una eina que possibilitarà que els estudiants puguen retornar als seus països d’origen els coneixements per a la millora de les oportunitats i la qualitat de vida dels seus habitants.

L’aportació de la Regidoria de Cooperació a aquesta primera convocatòria és de 31.500 euros, que es destinaran al cofinançament al costat de la Universitat de València del pressupost total d’aquesta modalitat de beques que és de 63.000 €. La convocatòria d’aquestes beques es publicarà en el primer trimestre de cada any, i “són una bona mostra del compromís ferm i solidari de la nostra Administració amb els sectors més desafavorits dels països empobrits”, segons ha assenyalat el regidor de Cooperació Berto Jaramillo.

JUAN CASTELLÓ

La viuda de Juan Castelló també ha estat present a l’Hemicicle i ha agraït el reconeixement de L’Ajuntament a la trajectòria del seu marit , alhora que ha encoratjat als joves estudiants a preservar la seua memòria i el seu esperit en la lluita pels més desfavorits. Juan Castelló era funcionari municipal de l’Ajuntament de València, va morir 22 de març de 2015, quan encara estava en actiu. Va dedicar una part important de la seua tasca professional a la cooperació. Per aquest motiu, la Regidoria de Cooperació, encapçalada per Berto Jaramillo, ha volgut retre-li homenatge posant el seu nom a aquestes beques que s’atorguen a estudiants de doctorat procedents de països destinataris d’ajudes a la cooperació.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 20 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats