25n
25N
25N

Gandia inicia l'expedient de nomenament del Doctor Pasqual Molina com a Fill Predilecte

Gandia inicia l'expedient de nomenament del Doctor Pasqual Molina com a Fill Predilecte
17/12/2018 -

L’Ajuntament de Gandia va a iniciar l’expedient per nomenar Fill Predilecte al doctor Pasqual Molina Faus, especialista en Cirurgia General i Cirurgia Digestiva, i enormement involucrat en el món de la cultura de la ciutat, sobretot, les Falles i la Setmana Santa.
L’alcaldessa Diana Morant ha traslladat a la Junta de Portaveus celebrada aquest matí la proposta d’aquest reconeixement, que ha vingut de la mà de la doctora Ana Lluch. La reconeguda oncòloga, que està estretament vinculada a Gandia, va fer arribar a l’alcaldessa aquest suggeriment. Morant, després fer-la seua, l’ha elevat a la Junta de Portaveus, on ha estat recolzada per unanimitat. L’alcaldessa signarà un decret que iniciarà l’expedient i es nomenarà un instructor. Les associacions i col·lectius també podran sumar-se a aquest expedient de nomenament.

Pasqual Molina va néixer a Gandia el 1951, al barri del Raval. La seua activitat professional és molt àmplia. Va fundar la Unitat de Patologia Mamària de Gandia, de la qual és director des de fa quaranta anys. També és soci fundador de la Societat Espanyola de Senologia i Patologia Mamària, i de MANOSMED, l’organisme internacional per al control de qualitat de les actuacions mèdiques i científiques sobre la mama.
El seu treball com a doctor l’ha compaginat amb la docència. Ha estat professor de cirurgia a la Facultat de Medicina de València i professor de Medicina Esportiva de l’Escola Nacional d’Entrenadors de Futbol Juvenil, entre d’altres.
Pasqual Molina, a més, és un enamorat de Gandia i sempre ha participat i promogut activitats culturals en ella. Va ser membre del Consell General del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell de Gandia (CEIC) des de 2003; també del Consell Executiu; i president de la Xarxa d’Instituts d’Estudis i Investigacions de les Comarques Centrals Valencians.

Respecte a les Falles, ha estat director del Concurs de Teatre ‘Ligorio Ferrer’ des de 1999 fins a 2004; creador de la revista ‘Les Falles de Gandia’; director editorial del ‘Foc i Flama’ (1996-1999); o autor del ‘Llibre del Cinquantenari. Falles de Gandia 1946-1996 ‘. És fundador de l’Associació Cultural ‘Premi Iaran’ de Gandia; va crear, va patrocinar i va atorgar el Premi Iaraní al millor article de llibret de Falles durant deu edicions; va crear i encara atorga el Premi de Poesia Joan Climent; i és impulsor del Premi Roís de Corella a la Trajectòria Literària Global.

Quant a la Setmana Santa, pertany a la Germandat del Crist de les Angoixes de la parròquia de la Sagrada Família Corea des de 1973 i és autor del llibre ‘Germandat Santíssim Crist de les Angoixes’. A més, és soci de Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia des de 1975 i precursor dels premis a la Trajectòria Cultural.

El doctor Molina, apassionat de la natació, va pertànyer a l’equip de competició del Club Natació Gandia; i ha estat membre de la Junta directiva del Club Natació i Esports de Gandia a la dècada dels 80. La pesca, una altra de les seues aficions, l’ha portat a ser soci d’honor del Club Esportiu de Pesca Gandia el 2017.
Al llarg de la seua trajectòria, ha rebut nombroses condecoracions i distincions, a les quals se sumarà ara el nomenament de Fill Predilecte de Gandia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

torrent