25n
25N
25N

Nou de cada deu docents remitent material a l'alumnat cada setmana en el confinament, segons la UV

Tres de cada cinc professors es mostren convençuts que continuarà amb les innovacions educatives quan acabe l’aïllament

Nou de cada deu docents remitent material a l'alumnat cada setmana en el confinament, segons la UV
24/04/2020 -

Nou de cada deu docents de la Comunitat Valenciana està remetent durant el confinament material a l’estudiantat setmanalment o en períodes inferiors, segons un estudi de la Universitat de València (UV), que també reflecteix que tres de cada cinc professors es mostren convençuts que continuarà amb les innovacions educatives després del confinament.

Des del 2 al 20 d’abril del 2020, un equip d’investigació format per Francesc J. Hernàndez, Sandra Obiol i Alícia Villar, docents de la Universitat de València i membres de la unitat docent de sociologia de l’educació i de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la mateixa Universitat, van realitzar una enquesta entre el professorat de centres educatius valencians no universitaris per a conéixer les innovacions educatives introduïdes en l’ensenyament a distància a causa del confinament de la població per la pandèmia de la Covid-19.

Es van recollir 1073 enquestes vàlides de docents en actiu a la Comunitat Valenciana, la major part de les quals van ser contestades per dones.

Entre els resultats més destacats figura que el personal docent afirma que ha tingut dificultats en connectar amb un 20% de l’estudiantat i que els mètodes més emprats per a relacionar-se amb alumnes i les seues famílies són el correu electrònic i la plataforma digital de la Conselleria, que és emprada per dues de cada tres docents.

De mitjana, el personal docent ha usat tres mitjans per a relacionar-se amb l’alumnat; en nou de cada deu casos, l’activitat docent es realitza tant en l’horari escolar com en altres moments; tres de cada quatre docents han adaptat el material i han preparat nou i la meitat dels professors declara que ha reduït el temari i el contingut de les matèries. A més, nou de cada deu remitent material a l’estudiantat setmanalment o en períodes inferiors.

En el cas de l’Educació Secundària, tres de cada quatre docents avaluen setmanalment o en períodes inferiors; i nou de cada deu 9 coneixen el Pla MULAN, encara que només ho utilitza la meitat del personal docent.

Pràcticament la totalitat dels i de les docents ha rebut instruccions del centre educatiu i nou de cada deu declara haver-se coordinat amb les companyes i els companys.

DIFICULTATS

Quant a les dificultats, la meitat del personal docent considera que una part de l’estudiantat no disposa de bones connexions a Internet, ni recursos informàtics oportuns. Una altra dificultat és l’acompanyament familiar deficient. Un de cada tres docents identifica com a obstacle la presència a la seua casa de menors o persones majors dependents.

Finalment, el personal docent valora positivament el suport rebut per les companyes i els companys i la resposta de l’estudiantat i tres de cada cinc professors creu que continuarà amb les innovacions després del confinament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − setze =

museo prehistoria